Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πάτρα καρναβάλι: Ένταση των ΜΑΤ με καρναβαλιστές που ήθελαν να παρελάσουν
ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα καρναβάλι: Ένταση των ΜΑΤ με καρναβαλιστές που ήθελαν να παρελάσουν

Πάτρα καρναβάλι: Το καρναβάλι της Πάτρας μπορεί να ακυρώθηκε λόγω του κοροναϊού, ωστόσο πολλοί ήταν αυτοί που βγήκαν στους δρόμους.

Πάτρα καρναβάλι: Παρά την ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων στο πλαίσιο των μέτρων κατά του κορονοϊού αρκετά γκρουπ επέμεναν να κάνουν την καθιερωμένη παρέλαση στην Πάτρα, το απόγευμα του Σαββάτου. Αποτέλεσμα, ήταν μία από αυτές τις ομάδες καρναβαλιστών να έρθει αντιμέτωπες με άνδρες των ΜΑΤ στην Πάτρα και συγκεκριμένα στην πλατεία Αγίου Γεωργίου. Όπως φαίνεται και από τα παρακάτω βίντεο, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που υπήρχαν στο σημείο, εμπόδισαν τους… άτακτους καρναβαλιστές να παρελάσουν, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση.

Η απόφαση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, να ματαιώσει όλες τις εκδηλώσεις λόγω του κορωνοϊού, ήταν γροθιά στο στομάχι για εκατοντάδες επιχειρηματίες της Πάτρας. Σύμφωνα με στοιχεία ο κόσμος που φθάνει στην αχαϊκή πρωτεύουσα για το καρναβάλι ανέρχεται στις 600.000 περίπου, όπως είπε o πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών κ. Κωνσταντίνος Ζαφειρόπουλος.

Την ίδια στιγμή, με φυλάκιση έως δύο έτη θα τιμωρηθεί όποιος δεν συμμορφωθεί με την κοινή υπουργική απόφαση που εκδόθηκε, βάσει της οποίας ματαιώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη την χώρα. Σε συνέχεια των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου για την αναστολή των καρναβαλικών εκδηλώσεων, από το Υπουργείο Οικονομικών έγινε γνωστό ότι επεξεργάζεται μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας, στη βάση πραγματικών απωλειών που θα προκύψουν.

Δείτε ακόμη

“Επισήμανα ότι έρχομαι από το Μιλάνο, μου είπαν να περιμένω” – Το πρώτο κρούσμα του ιού στην Αθήνα μιλά για την περιπέτειά της

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις