Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / ΜΑΤ Λέσβος: Κάτοικος πυροβολεί με καραμπίνα τέσσερις φορές
ΕΛΛΑΔΑ

ΜΑΤ Λέσβος: Κάτοικος πυροβολεί με καραμπίνα τέσσερις φορές

ΜΑΤ Λέσβος: Νέο βίντεο σοκ -Κάτοικος πυροβολεί με καραμπίνα τέσσερις φορές στα επεισόδια με τα ΜΑΤ.

ΜΑΤ Λέσβος: Τέσσερις φορές πυροβολεί στον αέρα κάτοικος της Λέσβου έξω από το στρατόπεδο Κυριαζή Παγανή, όπου βρίσκονταν οι δυνάμεις των ΜΑΤ. Όπως φαίνεται στο βίντεο που φέρνει στη δημοσιότητα η τοπική ιστοσελίδα «Στο Νησί», ο κάτοικος με μια καραμπίνα στα χέρια πυροβολεί τουλάχιστον τέσσερις φορές προκειμένου να εκφοβίσει τα ΜΑΤ. Το περιστατικό συμβαίνει κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων έξω από το στρατόπεδο όταν περίπου 2000 κάτοικοι εγκλώβισαν έξι διμοιρίες ΜΑΤ εντός του στρατοπέδου.

Νωρίτερα, είχαν προηγηθεί διαμαρτυρίες και συγκρούσεις με τα ΜΑΤ ενώ περίπου 200 άτομα είχαν εισβάλει στο ξενοδοχείο που διέμεναν τα ΜΑΤ, όπου υπήρξαν προπηλακισμοί, ενώ πέταξαν έξω είδη ρουχισμού και προσωπικά τους αντικείμενα.

Αναχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις από το νησί με το πλοίο των 9:00

Αναχώρησαν στις 9 σήμερα το πρωί, από το λιμάνι της Μυτιλήνης οι άνδρες της Αστυνομίας. Με το ίδιο πλοίο μετακινήθηκαν ο μηχανολογικός εξοπλισμός, τα οχήματα, αλλά και τα μηχανήματα του Στρατού που είχαν μεταφερθεί στο νησί το βράδυ της περασμένης Δευτέρας προς Τρίτη, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργασίες στην επιταγμένη έκταση στο Καβακλή, όπου σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό της κυβέρνησης θα κατασκευασθεί νέα δομή φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων.

Η αναχώρηση έγινε από τη Μυτιλήνη με το πλοίο «Νήσος Ρόδος» το οποίο εκτάκτως δρομολογήθηκε προκειμένου να μεταφέρει από το νησί τις αστυνομικές δυνάμεις. Στις 12 το μεσημέρι παρέλαβε από τη Χίο τις αντίστοιχες δυνάμεις.

Καταγγελία ΠΟΑΣΥ για λιμενικούς στη Μυτιλήνη: Έκαναν χειρονομίες όταν έφευγαν τα ΜΑΤ

Σε καταγγελίες σε βάρος υπαλλήλων του Λιμενικού στη Μυτιλήνη προχώρησε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκο, αναφέροντας σε συνέντευξή του ότι έκαναν χειρονομίες την ώρα που αποχωρούσαν από το νησί της Λέσβου οι άντρες των ΜΑΤ. “Θα πρέπει να ελεγχθούν πολλά πράγματα εδώ…», δήλωσε ο κ. Γερακαράκος, υποστηρίζοντας ότι οι λιμενικοί έκαναν χειρονομίες. «Ας γίνει η έρευνα να δούμε για ποιο λόγο τις έκαναν».  Ο κ. Γερακαράκος είπε ακόμη ότι στα επεισόδια της Τετάρτης, «Χρυσαυγίτες ενώθηκαν με ακροαριστερούς σε κοινό μέτωπο και έδερναν τους αστυνομικούς».

Το Λιμενικό διαψεύδει τα περί προπηλακισμού αστυνομικών από λιμενικούς

Διαψεύδει κατηγορηματικά το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής σημερινή καταγγελία προέδρου συνδικαλιστικού οργάνου Σώματος Ασφαλείας, σύμφωνα με την οποία κατά τη σημερινή αναχώρηση στελεχών της ΕΛΑΣ από το λιμάνι της Μυτιλήνης, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής προέβησαν σε χειρονομίες εις βάρος τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις