Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / ΜΑΤ Λέσβος: Αναχώρησε η αστυνομία από τη Μυτιλήνη – Άγρια επεισόδια στο νησί
ΕΛΛΑΔΑ

ΜΑΤ Λέσβος: Αναχώρησε η αστυνομία από τη Μυτιλήνη – Άγρια επεισόδια στο νησί

ΜΑΤ Λέσβος: Η αναχώρηση έγινε από τη Μυτιλήνη με το πλοίο «Νήσος Ρόδος» το οποίο εκτάκτως δρομολογήθηκε προκειμένου να μεταφέρει από το νησί τις αστυνομικές δυνάμεις.

ΜΑΤ Λέσβος: Αναχώρησαν, στις 9 σήμερα το πρωί, από το λιμάνι της Μυτιλήνης οι άνδρες της Αστυνομίας (διμοιρίες ΜΑΤ – ΥΜΕΤ). Με το ίδιο πλοίο θα μετακινηθούν ο μηχανολογικός εξοπλισμός, τα οχήματα, αλλά και τα μηχανήματα του Στρατού που είχαν μεταφερθεί στο νησί το βράδυ της περασμένης Δευτέρας προς Τρίτη, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργασίες στην επιταγμένη έκταση στο Καβακλή, όπου σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό της κυβέρνησης θα κατασκευασθεί νέα δομή φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων. Η αναχώρηση έγινε από τη Μυτιλήνη με το πλοίο «Νήσος Ρόδος» το οποίο εκτάκτως δρομολογήθηκε προκειμένου να μεταφέρει από το νησί τις αστυνομικές δυνάμεις. Στις 12 το μεσημέρι το ίδιο πλοίο θα παραλάβει από τη Χίο τις αντίστοιχες δυνάμεις.

Ένας κάτοικος στην κάμερα του politischios, κατήγγειλε πως ενώ ήταν με συγγενή του και τα παιδιά του μέσα στο αυτοκίνητο, δύο διμοιρίες τους σταμάτησαν και αφού τους έβρισαν χυδαία, όπως είπε, τους χτύπησαν. Ένας πολίτης στο νοσοκομείο της Χίου, είπε: «Ήμουν στο μηχανάκι με έναν φίλο μου μετά τα έκτροπα. Μια κλούβα μας σταμάτησε πάνω στον περιφερειακό. Χωρίς προειδοποίηση μας κατέβασαν κάτω, μας χτύπησαν και μας πέρασαν χειροπέδες. Δεν αναφέρω καν τις απειλές και τις βωμολοχίες. Όσο είχα τις χειροπέδες με χτύπησαν στο κεφάλι με αποτέλεσμα να υποστώ ρήξη τυμπάνου. Θα κάνω θεραπεία για δύο μήνες και αν δε γίνω καλά ίσως να πρέπει να κάνω χειρουργείο. Οι άνθρωποι είναι κτήνη. Έλεγαν ότι στο νησί θα κάνουν αυτοί κουμάντο πλέον και άλλα που δεν λέγονται».

ΜΑΤ Λέσβος: Το στρατόπεδο «Κυριαζή» στη Λέσβο

ΜΑΤ Λέσβος: Τι αναφέρει θύμα των επεισοδίων

Ο συνοδηγός του μάλιστα είπε πως τον χτύπησαν με γκλοπ, αν και ήταν απόλυτα συνεργάσιμος σε όσα του ζήτησαν. «Ξαφνικά άλλαξαν συμπεριφορά, σαν αλλόφρονες. Έπεσα κάτω μόνος μου γιατί έπρεπε να είμαι συνεργάσιμος. Έπεσαν κλωτσιές. Με δένει, βάζει το γόνατό του πάνω μου και άρχισε να βρίζει εμένα και το νησί. Ένοιωσα δύο χτυπήματα στο κεφάλι. Νόμιζα ότι ήταν μπουνιές, αλλά μάρτυρες στο σημείο είπαν ότι με χτύπησε με γκλοπ. Είχαν εκδικητική συμπεριφορά. Μάζεψαν κόσμο που δεν ήταν καν στο κτίριο και στα επεισόδια. Μάζευαν εκδικητικά κόσμο από τον δρόμο». Μάλιστα, ορισμένοι έβγαλαν και φωτογραφίες από περιστατικά με ΜΑΤ τη νύχτα, με το politischios να δείχνει έναν πολίτη αιμόφυρτο και το αυτοκίνητό του με σπασμένα τζάμια.

Δείτε ακόμα

Σκηνικό πολέμου στα νησιά – Τραυματίες αστυνομικοί

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις