Αθήνα

°C

Κυριακή

26

Σεπτεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 38χρονη Θεσσαλονίκη: Ο γιος της σχεδιάστριας ήρθε σε επαφή με 49 άτομα
ΕΛΛΑΔΑ

38χρονη Θεσσαλονίκη: Ο γιος της σχεδιάστριας ήρθε σε επαφή με 49 άτομα

38χρονη Θεσσαλονίκη: Βρίσκονται ήδη σε περιορισμό προκειμένου να εξεταστούν και να διαπιστωθεί αν είναι ή όχι θετικοί στον ιό

38χρονη Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκε η ιχνηλάτιση του δρομολογίου και των επαφών του 9χρονου μαθητή, ο οποίος είναι το δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει 49 άτομα τα οποία ήρθαν σε επαφή με τον 9χρονο. Οι Αρχές έθεσαν σε εφαρμογή ειδικό σχέδιο περιορισμού των συγκεκριμένων επαφών, ώστε να εξεταστεί και να διαπιστωθεί αν είναι ή όχι θετικοί στον ιό. Υπενθυμίζεται ότι νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης επιβεβαιώθηκε και δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα, το οποίο είναι το 9χρονο παιδί της 38χρονης το οποίο νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, όπως και η μητέρα του.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Υγείας αποφασίστηκε σήμερα, Πέμπτη, η προσωρινή αναστολή λειτουργίας του 105ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης για 14 ημέρες, από 28/2 ως και 12/3, «λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος κοροναϊού». Χθες πραγματοποιήθηκε απολύμανση στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, καθώς το είχε επισκεφθεί η 38χρονη, η οποία είναι το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Ανδρες με ειδικό εξοπλισμό βρέθηκαν στον χώρο και ψέκασαν με απολυμαντικό υλικό τις εγκαταστάσεις.

Χθες το μεσημέρι ανακοινώθηκε πως η 38χρονη μητέρα διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό μετά την επιστροφή της αεροπορικώς από το Μιλάνο της Ιταλίας, το βράδυ της Κυριακής.Σύμφωνα με πληροφορίες, η 38χρονη είναι επιχειρηματίας και συγκεκριμένα σχεδιάστρια μόδας, η οποία μάλιστα ασχολείται και με τα κοινά και είχε βάλει υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές με μεγάλο συνδυασμό στην πόλη της Θεσσαλονίκης, χωρίς να εκλεγεί.

Σύμφωνα με όσα έγιναν, επίσης, γνωστά, το παιδί είχε επισκεφθεί το κτίριο της ΧΑΝΘ για εκπαιδευτικούς λόγους

Σε σχετική ανακοίνωση, ΧΑΝΘ ανέφερε τα εξής:

«Με αφορμή την εκπαιδευτική επίσκεψη, στο κεντρικό κτήριο της Χ.Α.Ν.Θ., δημοτικού σχολείου, στο οποίο εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού, η Χ.Α.Ν.Θ. ενημερώνει:

Βρισκόμαστε σε πλήρη συνεργασία και ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον ΕΘΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ, ο οποίος μας διαβεβαιώνει ότι δεν υφίσταται κίνδυνος. Παρ΄ όλα αυτά, προχωράμε σε προληπτική απολύμανση όλων των εγκαταστάσεων του κεντρικού κτηρίου, σήμερα Πέμπτη 27/2/2020, από τις 16:30 έως 19:30 και εκτός αυτού του χρονικού διαστήματος συνεχίζουμε κανονικά τη λειτουργία μας. Επισημαίνεται ότι τα αθλητικά προγράμματα στο κλειστό αθλητικό κέντρο Χ.Α.Ν.Θ.-ΗΡΩΝ-ΜΙΜΗΣ ΤΣΙΚΙΝΑΣ συνεχίζονται κανονικά».

Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες λένε ότι έχει ολοκληρωθεί και ο έλεγχος των επιβατών και του πληρώματος της αεροπορικής εταιρείας με την οποία ταξίδευε η 38χρονη στην Ιταλία χωρίς μέχρι στιγμής να έχει προκύψει κάτι ανησυχητικό. Μάλιστα οι αρχές κινήθηκαν άμεσα καθώς όπως λένε στο protothema.gr το πλήρωμα ήταν διάσπαρτο σε περιοχές του Αλμυρού Βόλου και της Κορίνθου και έπρεπε να εντοπιστούν όσο το δυνατόν συντομότερα για να εξεταστούν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις