Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης Ροδόπη: Αδιαπραγμάτευτη η προστασία του εισοδήματος των αγροτών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης Ροδόπη: Αδιαπραγμάτευτη η προστασία του εισοδήματος των αγροτών

Μητσοτάκης Ροδόπη: Την στήριξη της κυβέρνησης στην υγιή επιχειρηματικότητα, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του σε μονάδα παραγωγής φαρμάκων στις Σάπες Ροδόπης.

Μητσοτάκης Ροδόπη: Για τα προβλήματα της περιοχής και τους τρόπους επίλυσής τους συζήτησε με εκπροσώπους φορέων της Ροδόπης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός άκουσε με προσοχή και κατέγραψε τις παρατηρήσεις και τα αιτήματα των φορέων της πόλης. «Δεν το λέω εύκολα, αλλά διέκρινα σε όλες τις παρεμβάσεις που άκουσα έναν ρεαλισμό, και ίσως μία από τις μεγάλες κατακτήσεις της εξόδου της χώρας από την εποχή των μνημονίων και του λαϊκισμού είναι ακριβώς αυτή: η προσγείωση στην πραγματικότητα η οποία μας υποχρεώνει να βλέπουμε τις ατομικές ή συλλογικές μας διεκδικήσεις μέσα από το πρίσμα του γενικού, του συνολικού καλού» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους συνομιλητές του.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στην απευθείας επαφή με τους πολίτες, την οποία συνεχίζει σε όλη την Ελλάδα, με όρους ειλικρίνειας και λογοδοσίας: «Αυτά που λέμε τα κάνουμε και αυτά που δεν μπορούμε να κάνουμε θα σας το πούμε με ειλικρίνεια. Έτσι πορεύτηκα προεκλογικά, έτσι θα συνεχίσω να πορεύομαι και τώρα που μου κάνατε την πολύ μεγάλη τιμή να μου εμπιστευτείτε την ύψιστη ευθύνη να είμαι ο πρωθυπουργός της χώρας» σημείωσε.

Μιλώντας για την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της επόμενης περιόδου ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι προσήλθε στις διαπραγματεύσεις των Βρυξελλών για το νέο ευρωπαϊκό προϋπολογισμό (2021-2027) με αδιαπραγμάτευτη κόκκινη γραμμή «την προστασία του εισοδήματος των αγροτών». Αναφερόμενος στη δρομολόγηση της κατασκευής του Νοσοκομείου της Κομοτηνής ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τη συνολική του δωρεά στον τομέα της Υγείας και για το πρότυπο νοσοκομείο που θα έχει η πόλη το 2024.

«Παράδειγμα προς μίμηση η Θράκη»

Υπογράμμισε πως η Θράκη αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση όσον αφορά την ειρηνική συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων. Τόνισε πως το παράδειγμα της Θράκης «πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού», ενώ κατέστησε σαφές ότι η Συνθήκη της Λωζάνης προσδιορίζει «με απόλυτη σαφήνεια» το καθεστώς που διέπει τη μουσουλμανική μειονότητα, τα δικαιώματά και τις υποχρεώσεις της.

Προσέθεσε ότι παρά την ένταση που υπάρχει στις εξωτερικές σχέσεις δεν θέλει καν να δει ζητήματα που σχετίζονται με τη Θράκη να γίνονται μέρος της αντιπαράθεσης. «Θα ήθελα πραγματικά τα ζητήματα αυτά που αφορούν τη Θράκη να μείνουν έξω, τελείως έξω, από αυτή την αντιπαράθεση. Να μην δίνονται ερμηνείες που διαστρεβλώνουν την ιστορία αλλά και το νομικό καθεστώς το οποίο διέπει την μουσουλμανική μειονότητα», είπε.

Στο Μουσείο

Ως ένα ζωντανό κύτταρο του Έβρου που παράγει πολιτισμό ερμηνεύοντας το παρελθόν προβάλλοντας ταυτόχρονα μια προοπτική δημιουργικής αξιοποίησης της παράδοσης χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης κατά την επίσκεψή του στους χώρους του. Τον Πρωθυπουργό και τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη υποδέχτηκε και ξενάγησε στους χώρους του Μουσείου η πρόεδρος και διευθύντριά του κ. Αγγελική Γιαννακίδου.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για το πλούσιο περιεχόμενο δράσεων που πραγματοποιούνται μεταξύ των οποίων εκπαιδευτικά προγράμματα αφιερωμένα σε χιλιάδες μαθητές που λαμβάνουν μέρος κάθε χρόνο. Στην ξενάγηση παραβρέθηκαν η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Χρήστος Μέτιος και τοπικοί φορείς.

Δείτε ακόμη

“Το κότερο έφυγε για την τελευταία βόλτα” – Tweet Μητσοτάκη, Πέτσα για τον θάνατο του Κώστα Βουτσά

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις