Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γκρέτα Τούνμπεργκ – Μαλάλα Γιουσαφζάι: Η συνάντηση και οι αναρτήσεις τους στο Instagram
ΚΟΣΜΟΣ

Γκρέτα Τούνμπεργκ – Μαλάλα Γιουσαφζάι: Η συνάντηση και οι αναρτήσεις τους στο Instagram

Γκρέτα Τούνμπεργκ - Μαλάλα Γιουσαφζάι: Η Γκρέτα Τούνμπεργκ γνώρισε τη Μαλάλα Γιουσαφζάι σε μια επίσκεψή της στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όπου η Πακιστανή ακτιβίστρια είναι τελειόφοιτη.

Γκρέτα Τούνμπεργκ – Μαλάλα Γιουσαφζάι: Η Γκρέτα Τούνμπεργκ συνάντησε τη Μαλάλα Γιουσαφζάι στην Οξφόρδη και οι δυο τους δημοσίευσαν φωτογραφίες από τη συνάντησή τους στα κοινωνικά δίκτυα. Μια συνάντηση κορυφής μόλις πραγματοποιήθηκε, αφού δύο νεαρές γυναίκες με όραμα και στόχο να αλλάξουν τον κόσμο προς το καλύτερο μόλις συναντήθηκαν για πρώτη φορά. Η Γκρέτα Τούνμπεργκ γνώρισε τη Μαλάλα Γιουσαφζάι σε μια επίσκεψή της στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όπου η Πακιστανή ακτιβίστρια είναι τελειόφοιτη. «Λοιπόν… Σήμερα γνώρισα το είδωλό μου, τι άλλο μπορώ να πω;» έγραψε η Γκρέτα Τούνμπεργκ στην ανάρτησή της, ενώ η Γιουσαφζάι στη δική της ανάρτηση έγραψε απλώς «Ευχαριστώ». Μάλιστα, όπως αναφέρει το edition.cnn.com, η Τούνμπεργκ αφιέρωσε λίγο από τον χρόνο της για να συνομιλήσει με τους φοιτητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Και τα δύο κορίτσια ξεκίνησαν την ακτιβιστική τους δράση σε πολύ νεαρή ηλικία. Η Μαλάλα αγωνίζεται για το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση και η Γκρέτα για την προστασία του περιβάλλοντος. Και οι δυο υπήρξαν υποψήφιες για το Νόμπελ Ειρήνης, με τη Μαλάλα Γιουσαφζάι να το κερδίζει τελικά το 2014 σε ηλικία 17 ετών (η νεότερη κάτοχος νόμπελ στην ιστορία). Σε μια πρόσφατη συνέντευξή της στην Teen Vogue, η 22χρονη Μαλάλα μίλησε για τη σπουδαιότητα να υπάρχουν νεαροί ακτιβιστές, ιδιαίτερα γυναίκες, με έντονη δράση, αναφερόμενη στην Γκρέτα Τούνμπεργκ, αλλά και την Έμα Γκονζάλες, ιδρύτρια της οργάνωσης, March For Our Lives, που εναντιώνεται στην οπλοκατοχή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις