Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Επεισόδια στη Μυτιλήνη: Πεδίο μάχη τα νησιά, τραυματίες αστυνομικοί στη Χίο
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια στη Μυτιλήνη: Πεδίο μάχη τα νησιά, τραυματίες αστυνομικοί στη Χίο

Επεισόδια στη Μυτιλήνη: Νωρίτερα, μεγάλη πορεία πολιτών και φορέων ξεκίνησε από τη Μυτιλήνη προς το Διαβολόρεμα και την Καράβα, σημεία εισόδου προς την επιταγμένη έκταση του Καβακλή.

Επεισόδια στη Μυτιλήνη: Σε πεδίο μάχης φαίνεται πως έχει μετατραπεί η Μυτιλήνη, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως 43 αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί -δυο εκ των οποίων σοβαρά- κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή Καράβας, την περιοχή που έχει επιταχθεί από την κυβέρνηση για την κατασκευή της νέας δομής προσφύγων. Επεισόδια είχαν σημειωθεί νωρίτερα και στη Χίο, όπου κάτοικοι του νησιού εισέβαλαν σε δύο ξενοδοχεία όπου διαμένουν άνδρες των ΜΑΤ. Όπως έγινε γνωστό, οι κάτοικοι «πολιόρκησαν» για λίγη ώρα το ξενοδοχείο και στη συνέχεια μπήκαν στα δωμάτια των αστυνομικών. Μάλιστα, άρχισαν να πετάνε τα πράγματά τους από τα μπαλκόνια.

Κατά τη διάρκεια του περιστατικού τραυματίστηκαν οκτώ αστυνομικοί.

Φωτιά σε δασική έκταση

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έρχονται από την περιοχή της Καράβας, έχει ξεσπάσει φωτιά σε δασική έκταση που βρίσκεται κοντά στο δρόμο μετά από τις συνεχείς ρίψεις χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και δακρυγόνων που εκτόξευσαν άνδρες των ΜΑΤ. Tρεις είναι οι εστίες της φωτιάς με την Πυροσβεστική να έχει επικεντρωθεί στην πρώτη που είναι και η μεγαλύτερη εστία. Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς.

Κατήγγειλε προπηλακισμό από τα ΜΑΤ ο Αντιδήμαρχος Δυτικής Λέσβου

Στην προσπάθειά του να έρθει σε επαφή με τους αξιωματικούς που διευθύνουν τις επιχειρήσεις στο σημείο Διαβολορεμα, ο Αντιδήμαρχος Δυτικής Λέσβου Κώστας Παππος κατήγγειλε επώνυμα τον προπηλακισμο του από άντρα των ΜΑΤ. Με την ένταση στο κόκκινο στην περιοχή με συνεχείς ρίψεις χημικών και βομβών κρότου λάμψης, ο Αντιδήμαρχος έκανε έκκληση για συνεννόηση με τους ιθύνοντες. Το αποτέλεσμα ήταν να χτυπηθεί από αστυνομικό που ήθελε φανερά να του αποσπάσει και να καταστρέψει το κινητό που είχε ανα χείρας.

Και ενώ η κατάσταση είναι τεταμένη στο νησί, υπάρχουν καταγγελίες από κατοίκους για πυροβολισμούς, ενώ από την πλευρά των αστυνομικών υπάρχουν αναφορές για πυροβολισμούς από καραμπίνες. Ωστόσο καμία από τις δύο καταγγελίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

«Χτυπούν αδιάκοπα, βανδαλίζουν, πυρπολούν το δάσος»

Η βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, κατήγγειλε πως στο Διαβολόρεμα, τα ΜΑΤ αντιμετωπίζουν τους πολίτες της Λέσβου «σαν δυνάμεις κατοχής». Χτυπούν αδιάκοπα, βανδαλίζουν αυτοκίνητα, πυρπολούν το δάσος της περιοχής» κατήγγειλε η βουλευτής του ΚΚΕ. «Όλος ο λαός πρέπει να μάθει ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να εφαρμόσει το επικίνδυνο σχέδιό της, για λογαριασμό της ΕΕ, με ανείπωτη βαρβαρότητα. Όσο όμως αδίστακτη κι αν γίνει η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάμψει τον ξεσηκωμό, γιατί εδώ έχει να αντιμετωπίσει έναν ολόκληρο λαό» καταλήγει στη δήλωσή της η Μ. Κομνηνάκα.

Κάτοικοι δέρνουν τα ΜΑΤ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις