Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νιγηριανή απάτη: Του ζήτησαν 150.000 ευρώ για να του δώσουν 300.000
ΕΛΛΑΔΑ

Νιγηριανή απάτη: Του ζήτησαν 150.000 ευρώ για να του δώσουν 300.000

Νιγηριανή απάτη: Στα χέρια της αστυνομίας πιάστηκε ένας αλλοδαπός, μέλος εγκληματικής οργάνωσης, που προσέγγιζε ανυποψίαστους πολίτες και τους εξαπατούσε με τη μέθοδο της «νιγηριανής απάτης».

Νιγηριανή απάτη: Καμερουνέζος, μέλος  συμμορίας απατεώνων, τα μέλη της οποίας είναι ειδικευμένα στη διεθνώς γνωστή “νιγηριανή απάτη”, παρίστανε  μέσω διαδικτύου, μαζί με τους συνεργούς του, που αναζητούνται στη Γαλλία, ανώτερο τραπεζικό στέλεχος και υποσχόταν δάνεια σε επιχειρηματίες, με δήθεν ευνοϊκότατους όρους.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Συγχρόνως,  ζητούσε, μέχρι να… εκταμιευθεί το δάνειο από δήθεν τράπεζα του εξωτερικού, γνήσια χαρτονομίσματα αξίας χιλιάδων ευρώ, με την υπόσχεση ότι, με την κατάλληλη χημική επεξεργασία, θα τα επέστρεφε σε τριπλάσια αξία!

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης, η οποία εξιχνιάστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,  προηγήθηκε καταγγελία ιδιώτη, σύμφωνα με την οποία, άγνωστοι δράστες, τον προσέγγισαν μέσω διαδικτύου, υποδυόμενοι στελέχη τραπεζικού ιδρύματος με έδρα το εξωτερικό και του προσέφεραν δάνειο με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους.

Τριπλασιασμός των χρημάτων

Αφού τον έπεισαν, ακολούθησε συνάντηση όπου επικαλέστηκαν την επίτευξη μεγαλύτερου κέρδους μέσω παραχάραξης – παραγωγής και πολλαπλασιασμού χαρτονομισμάτων, με τη χρήση δήθεν ειδικών χημικών – χρωστικών ουσιών σε χρωματισμένα χαρτονομίσματα και του απέσπασαν 74.000 ευρώ τα οποία δήθεν θα του απέδιδαν 148.000 ευρώ, ως παράγωγο –αποτέλεσμα της διαδικασίας.

Του ζήτησαν 150.000 ευρώ για να του δώσουν 300.000!

Ακολούθως προγραμματίσθηκε νέα συνάντηση, προκειμένου ο επιχειρηματίας,  να καταβάλει χρηματικό ποσό 150.000 ευρώ, ώστε μέσω της υποτιθέμενης διαδικασίας πολλαπλασιασμού να παραλάβει χρηματικό ποσό 300.000 ευρώ.

Με προσημειωμένα

Σε οργανωμένη επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), συνελήφθη ο Καμερουνέζος, η στιγμή που παρέλαβε προσημειωμένο χρηματικό ποσό 3.450 ευρώ, το οποίο προοριζόταν δήθεν για την αγορά των απαραίτητων χημικών – χρωστικών ουσιών αποχρωματισμού των χαρτονομισμάτων.

Από τις έρευνες που ακολούθησαν συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3.450 ευρώ, πλήθος τεμάχια μαύρου χαρτιού με εντυπώσεις στοιχείων και διαστάσεις χαρτονομισμάτων των 100 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα.

Και στη Γαλλία η έρευνα

Ο αλλοδαπός παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα ενώ η έρευνα συνεχίζεται μέσω και της διεθνούς συνεργασίας προκειμένου να εντοπιστούν στη Γαλλία όπου φαίνεται ότι εδρεύουν άλλα τέσσερα άτομα, μέλη της ίδιας συμμορίας απατεώνων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις