Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κλειστές δομές Χίος: Μπήκαν οι μπουλντόζες, ξεκινούν τα έργα
ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστές δομές Χίος: Μπήκαν οι μπουλντόζες, ξεκινούν τα έργα

Κλειστές δομές Χίος: Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό στη Χίο με την κατασκευή κλειστής δομής.

Κλειστές δομές Χίος: Κανονικά προχωράει η κυβέρνηση με το σχέδιό της για την κατασκευή κλειστών δομών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κρίσιμο ζήτημα του μεταναστευτικού. Μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν το πρωί στην περιοχή Πιτυούς στη Χίο, τα μηχανήματα του στρατού που μεταφέρθηκαν τα ξημερώματα έπιασαν δουλειά υπό τις οδηγίες του μηχανικού της εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο. Όπως διεμήνυσε το μεσημέρι της Τρίτης ο Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών «θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί» για τις κλειστές δομές παραθέτοντας τα έξι βασικά οφέλη και για τις τοπικές κοινωνίες από την κατασκευή των κλειστών κέντρων.

Νωρίτερα κάτοικοι της περιοχής του Βροντάδου προσπάθησαν να εμποδίσουν τα μηχανήματα να φτάσουν στην περιοχή με αποτέλεσμα να σημειωθούν επεισόδια με αστυνομικούς που επίσης μεταφέρθηκαν στο νησί τα ξημερώματα. Αστυνομικοί, μάλιστα, κατάσχεσαν βόμβες μολότοφ και αυτοσχέδιες ρουκέτες που άγνωστοι σχεδίαζαν να χρησιμοποιήσουν κατά των ανδρών των ΜΑΤ.

Συγκρούσεις και χημικά

Στη Λέσβο κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Καλλονής με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη και τον δήμαρχο δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο παρατάχθηκαν το πρωί στη θέση Διαβολόρεμα, όπου είναι η δεύτερη είσοδος του δρόμου που οδηγεί στην επιταγμένη έκταση του Καβακλή. Στην ίδια περιοχή το μεσημέρι υπήρξε σύγκρουση ανάμεσα σε κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Καλλονής. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών ενάντια στους συγκεντρωμένους που διαμαρτύρονται για την επίταξη και τη νέα κλειστή δομή που σχεδιάστηκε να κατασκευαστεί στη Λέσβο με αποτέλεσμα να εκδηλωθούν και μικρές σε έκταση πυρκαγιές σε δασική έκταση, οι οποίες αντιμετωπίσθηκαν άμεσα.

Παρών στο συμβάν ήταν ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς ο οποίος κατήγγειλε «την απρόκλητη και βίας επίθεση των ΜΑΤ κατά των διαμαρτυρόμενων πολιτών που βάζει ευθέως θέμα Δημοκρατίας». «Δεν είναι δυνατόν οι δυνάμεις των ΜΑΤ να δέρνουν κατοίκους των νησιών του Αιγαίου που επί 5 χρόνια αποτελούν τον κυματοθραύστη της Ελλάδας για το μεταναστευτικό» είπε νωρίτερα στον ΘΕΜΑ 104,6 ο κ. Μουτζούρης.

Όπως υποστήριξε «η δομή που θέλει να κάνει η κυβέρνηση είναι για 5.000-7.000 ανθρώπους. Με τον καιρό της άνοιξης όμως οι ροές θα αυξηθούν». Σύμφωνα με τον ίδιο «η κυβέρνηση δεν έχει το θάρρος να επιβάλει επίταξη στην ηπειρωτική Ελλάδα» με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου να τονίζει ότι «πρέπει να πειστούμε από αυτά που λέει η κυβέρνηση». «Δεν κατασκευάζονται σε 6 μήνες αυτα που λέει η κυβέρνηση εκτός αν φέρουμε κινεζικές εταιρείες. Σε 1 χρόνο που θα είναι έτομες οι δομές οι αριθμοί θα είναι πολύ μεγάλοι. Η κυβέρνηση να κάνει ένα βήμα πίσω».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις