Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / ΑΣΟΕΕ τώρα ΜΑΤ: Επέμβαση της Αστυνομίας στο Πανεπιστήμιο, χημικά στην Πατησίων
ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

ΑΣΟΕΕ τώρα ΜΑΤ: Επέμβαση της Αστυνομίας στο Πανεπιστήμιο, χημικά στην Πατησίων

ΑΣΟΕΕ τώρα ΜΑΤ: Εισβολή στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ έκαναν αστυνομικές δυνάμεις καθώς τα επεισόδια συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

ΑΣΟΕΕ τώρα ΜΑΤ: Επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη στην ΑΣΟΕΕ, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να μπαίνουν στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου και κουκουλοφόρους να βρίσκονται μέσα στο κτήριο. Οι κουκουλοφόροι πέταξαν ξύλα και πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες με τη σειρά τους απάντησαν με χρήση χημικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές έχουν προχωρήσει μέχρι στιγμής σε πέντε προσαγωγές.

Παράλληλα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο ρεύμα προς Πατήσια, από το ύψος της Λεωφόρου Αλεξάνδρας μέχρι την Κοδριγκτώνος, καθώς και στην οδό Μαυροματαίων. Νωρίτερα, περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος του Αγίου Παντελεήμονα που πέρασε από το σημείο, υπέστη φθορές στο παράθυρο του συνοδηγού εξαιτίας ενός μπουκαλιού που εκτοξεύτηκε προς το όχημα.

Μετά το περιστατικό με το όπλο

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα, αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ -εκτός υπηρεσίας- προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο στον προαύλιο χώρο της ΑΣΟΕΕ, προκαλώντας αντιδράσεις, τόσο πολιτικές όσο και ακαδημαϊκές.  Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών έχει διατάξει διοικητική διερεύνηση, ενώ η πρυτανεία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) ανακοίνωσε ότι θα απευθυνθεί στις εισαγγελικές αρχές προκειμένου να προβούν στις νόμιμες ενέργειες.

Ωστόσο ο ίδιος δίνει τη δική του εκδοχή για το περιστατικό αναφέροντας πως τον χτύπησαν και τον έσυραν μέσα στο πανεπιστήμιο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 23χρονος αστυνομικός υποστήριξε: «Πήγαινα ως ιδιώτης στο πανεπιστήμιο για να συναντήσω οικείο πρόσωπο, αλλά και στο πλαίσιο επιχειρήσεων τις τελευταίες 20 μέρες που προσελήφθηκα στη Ελληνική Αστυνομία. Σταμάτησα την μηχανή έξω από το πανεπιστήμιο όταν ξαφνικά δέχθηκα την επίθεση μιας ομάδας ατόμων. Με πέταξαν κάτω και με έσυραν μέσα στο πανεπιστήμιο. Προσπάθησα να ξεφύγω αλλά εγκλωβίστηκα. Δεχόμενος συνεχόμενες επιθέσεις έβγαλα το όπλο για να απεμπλακώ. Όταν ήρθαν συνάδελφοι των ΜΑΤ με βοήθησαν να ξεφύγω». Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η επίθεση προέρχεται από ομάδα αντιεξουσιαστών που δραστηριοποιείται στο πανεπιστήμιο και συμπαρίσταται σε μικροπωλητές που θέλουν να στήσουν ξανά πάγκους παρεμπορίου έξω από το πανεπιστήμιο.

ΑΣΟΕΕ τώρα: Δείτε βίντεο από το σημείο
Δείτε ακόμη

“Με πέταξαν κάτω, θα με σκότωναν” – Τι λέει ο αστυνομικός που σήκωσε όπλο στην ΑΣΟΕΕ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις