Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / ΑΣΟΕΕ επεισόδια: Τα ΜΑΤ στο Πανεπιστήμιο – Πέντε προσαγωγές
ΕΛΛΑΔΑ

ΑΣΟΕΕ επεισόδια: Τα ΜΑΤ στο Πανεπιστήμιο – Πέντε προσαγωγές

ΑΣΟΕΕ επεισόδια: Περίπου στις 17:30 το απόγευμα οι δυνάμεις της αστυνομίας αποχώρησαν από την ΑΣΟΕΕ και σχεδόν ταυτόχρονα άνοιξε το ρεύμα κυκλοφορίας της Πατησίων προς Ομόνοια.

ΑΣΟΕΕ επεισόδια: Επεισόδια σημειώθηκαν γύρω στις 4 το απόγευμα έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ). Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδα περίπου 70 κουκουλοφόρων που βγήκε από το πανεπιστημιακό ίδρυμα διέκοψε την κυκλοφορία, στήνοντας οδοφράγματα επί της οδού Πατησίων. Επί τόπου έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας ενώ οι κουκουλοφόροι άρχισαν να πετούν ξύλα και πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τους άνδρες των ΜΑΤ.

Γύρω στις 5.30 το απόγευμα, δυνάμεις της αστυνομίας μπήκαν στον προαύλιο χώρο της ΑΣΟΕΕ προκειμένου να περιορίσουν τα επεισόδια. Στις 6:00 το απόγευμα οι δυνάμεις των ΜΑΤ αποχώρησαν αφού προηγουμένως είχαν προβεί σε πέντε προσαγωγές. Η Πατησίων, που είχε νωρίτερα κλείσει και στα δύο της ρεύματα από το ύψος της Λεωφόρου Αλεξάνδρας μέχρι την οδό Κοδριγκτώνος, δόθηκε ξανά σε κυκλοφορία.

ΑΣΟΕΕ επεισόδια: Μία μέρα πριν…

Το περιστατικό έρχεται στον απόηχο του χθεσινού συμβάντος με τον ειδικό φρουρό που δέχθηκε επίθεση μέσα στην ΑΣΟΕΕ, αλλά ύψωσε το όπλο του απέναντι σε όσους βρίσκονταν απέναντί του. Οι φωτογραφίες έκαναν τον γύρο του ίντερνετ και όπως αναμενόταν προκάλεσαν σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση, με την αντιπολίτευση να ζητά εξηγήσεις και να επιτίθεται στην κυβέρνηση. Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών έχει διατάξει διοικητική διερεύνηση, ενώ η πρυτανεία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) ανακοίνωσε ότι θα απευθυνθεί στις εισαγγελικές αρχές προκειμένου να προβούν στις νόμιμες ενέργειες.

Ωστόσο ο ίδιος δίνει τη δική του εκδοχή για το περιστατικό αναφέροντας πως τον χτύπησαν και τον έσυραν μέσα στο πανεπιστήμιο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 23χρονος αστυνομικός υποστήριξε: «Πήγαινα ως ιδιώτης στο πανεπιστήμιο για να συναντήσω οικείο πρόσωπο, αλλά και στο πλαίσιο επιχειρήσεων τις τελευταίες 20 μέρες που προσελήφθηκα στη Ελληνική Αστυνομία. Σταμάτησα την μηχανή έξω από το πανεπιστήμιο όταν ξαφνικά δέχθηκα την επίθεση μιας ομάδας ατόμων. Με πέταξαν κάτω και με έσυραν μέσα στο πανεπιστήμιο. Προσπάθησα να ξεφύγω αλλά εγκλωβίστηκα. Δεχόμενος συνεχόμενες επιθέσεις έβγαλα το όπλο για να απεμπλακώ. Όταν ήρθαν συνάδελφοι των ΜΑΤ με βοήθησαν να ξεφύγω». Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η επίθεση προέρχεται από ομάδα αντιεξουσιαστών που δραστηριοποιείται στο πανεπιστήμιο και συμπαρίσταται σε μικροπωλητές που θέλουν να στήσουν ξανά πάγκους παρεμπορίου έξω από το πανεπιστήμιο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις