Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης – Παρλί: Η στρατηγική σχέση Ελλάδας – Γαλλίας στο επίκεντρο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης – Παρλί: Η στρατηγική σχέση Ελλάδας – Γαλλίας στο επίκεντρο

Μητσοτάκης - Παρλί: Με την υπουργό Αμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί, είχε τη Δευτέρα συνάντηση ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μητσοτάκης – Παρλί: Με την Υπουργό Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στη συνάντηση συζητήθηκε η στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ των δύο χωρών, με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της αμυντικής συνεργασίας.Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, από ελληνικής πλευράς, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Ελένη Σουρανή, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Αλέξανδρος Διακόπουλος και ο Προϊστάμενος του Γραφείου θεμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης του Πρωθυπουργού, Δημήτρης Μητρόπουλος.

Την Γαλλίδα υπουργό Άμυνας υποδέχθηκε ο Έλληνας ομόλογός της Νίκος Παναγιωτόπουλος.Αμφότεροι οι υπουργοί καταδίκασαν με τον πλέον έντονο τρόπο τις έκνομες και παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στην περιοχή. Επιπρόσθετα τόνισαν ότι η διμερής στρατιωτική συνεργασία βρίσκεται σε εξαιρετικό επίπεδο.

Αποφασίστηκε η πραγματοποίηση σε ετήσια βάση μεγάλου αριθμού στρατιωτικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, ασκήσεων και συνεκπαιδεύσεων για την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών και συζητήθηκαν οι προοπτικές για αμοιβαίως επωφελή συνεργασία στον βιομηχανικό τομέα, την έρευνα και την καινοτομία. Πριν από την συνάντηση με τον πρωθυπουργό, η Φλοράνς Παρλί κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις