Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Χάρβεϊ Γουάινστιν ποινή: Ένοχος ο πάλαι ποτέ ισχυρός άντρας του Χόλιγουντ
:

Χάρβεϊ Γουάινστιν ποινή: Ένοχος ο πάλαι ποτέ ισχυρός άντρας του Χόλιγουντ

Χάρβεϊ Γουάινστιν ποινή: Ο 67χρονος κινηματογραφικός παραγωγός κρίθηκε ένοχος για υποθέσεις βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης και είναι αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης που μπορεί να φτάσει και τα 25 χρόνια.

Χάρβεϊ Γουάινστιν ποινή: Ένοχο για το αδίκημα της σεξουαλικής κακοποίησης σε πρώτο βαθμό και του βιασμού σε τρίτο βαθμό έκρινε το δικαστήριο τον Χάρβεϊ Γουάινστιν. Μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση των ενόρκων που διήρκησε περισσότερο από 25 ώρες, ο Χάρβεϊ Γουάινστιν κρίθηκε ένοχος σε δύο από τα πέντε αδικήματα για τα οποία κατηγορούνταν στην δίκη για τους βιασμούς στη Νέα Υόρκη. Αντίστοιχα, οι ένορκοι έκριναν πως δεν είναι ένοχος για την πιο σοβαρή συστηματική σεξουαλική επίθεση, η οποία και θα μπορούσε να οδηγήσει στην ισόβια κάθειρξη του Χάρβεϊ Γουάινστιν.

Αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της ποινής του Χάρβεϊ Γουάινστιν, με βάση την απόφαση των ενόρκων πως ο παραγωγός του Χόλιγουντ κρίθηκε ένοχος. Να σημειωθεί πως σε βάρος του εκκρεμεί και άλλη δίκη, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε δεύτερο χρόνο στο Λος Άντζελες.

Οι δύο μαρτυρίες που ενοχοποίησαν τον Χάρβεϊ Γουάινστιν

Έξι γυναίκες κατέθεσαν στο δικαστήριο πως δέχτηκαν σεξουαλική παρενόχληση, παρότι τελικά, ο 67χρονος Χάρβεϊ Γουάινστιν αντιμετώπιζε κατηγορίες για τις περιπτώσεις μόνο δύο εξ αυτών. Οι τέσσερις γυναίκες που κατέθεσαν, θέλησαν να σκιαγραφήσουν την συμπεριφορά του παραγωγού, η οποία και όπως υποστήριξαν ήταν συστηματική.

Οι κατηγορίες βασίστηκαν στην κατάθεση της Μίριαμ Χάλεϊ, πρώην τηλεοπτικής παραγωγού, η οποία κατέθεσε πως ο Χάρβεϊ Γουάινστιν της ανάγκασε να κάνει στοματικό σεξ μαζί του στο διαμέρισμά του στο Μανχάταν το 2006. Η δεύτερη μαρτυρία που οδήγησε στην ενοχοποίηση του παραγωγού ήταν εκείνη της Τζέσικα Μαν, ηθοποιού που υποστήριξε πως ο Χάρβεϊ Γουάινστιν τη βίασε στο ξενοδοχείο του Μιντάουν Μανχάταν το 2013.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις