Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / 9χρονος με νανισμό: Η καλύτερη μέρα της ζωής του στο γήπεδο (vids)
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

9χρονος με νανισμό: Η καλύτερη μέρα της ζωής του στο γήπεδο (vids)

9χρονος με νανισμό: Ο Κουέιντεν Μπέιλς μπήκε στο στάδιο κρατώντας από το χέρι τον αρχηγό της ομάδας Joel Thompson, με το στάδιο να τον επευφημεί.

9χρονος με νανισμό: Τον γύρο του κόσμου έκανε το βίντεο 9χρονου με νανισμό που ήθελε να αυτοκτονήσει λόγω bullying. Από τη μία μέρα στην άλλη η ζωή του άλλαξε. Το αγόρι καταχειροκροτήθηκε από ένα γεμάτο γήπεδο όταν μπήκε με τους παίχτες της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο. «Από τη χειρότερη μέρα της ζωής του, βρέθηκε στην καλύτερη» είπε η μητέρα του μικρού Κουέιντεν μετά την αποθέωση που γνώρισε το παιδί όταν μπήκε μαζί με τους παίκτες της εθνικής ομάδας All-Stars του αυστραλιανού ράγκμπι στο γήπεδο. «Ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα δεν μπορούσαμε να φανταστούμε τις διαστάσεις που θα λάβει αυτό» είπε η μητέρα του παιδιού αναφερόμενη στο κύμα συμπαράστασης που έλαβε από όλο τον κόσμο.

Το 9χρονο αγοράκι που έχει νανισμό συγκλόνισε όλο τον κόσμο με το κλάμα του λόγω του bullying που υφίσταται στο σχολείο και μάλιστα σε ηλικία έξι ετών ήταν η πρώτη φορά που ήθελε να αυτοκτονήσει. Η μητέρα του 9χρονου Κουέιντεν δημοσίευσε το βίντεο που ο μικρός κλαίει με λυγμούς περιγράφοντας τι συνέβη στο γιο της. «Αυτό κάνει το bullying», ενώ στη συνέχεια ακούγεται και ο μικρός να λέει ότι θέλει να βάλει τέλος στη ζωή του. «Δώσε μου ένα μαχαίρι, θα σκοτωθώ. Θέλω να πεθάνω».

9χρονος με νανισμό: Παγκόσμια συγκίνηση

Ωστόσο, αυτό που ξεκίνησε ως μια έκκληση, πολύ σύντομα μετατράπηκε σε κίνημα. Το βίντεο δημοσιεύτηκε την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου κι έκτοτε έγινε viral, έχοντας προβληθεί πάνω από 16 εκατ. φορές, με την Μπέιλς να καθίσταται δέκτης μιας πρωτοφανούς μαζικής συμπαράστασης από όλο τον πλανήτη.

Μάλιστα, στο πλευρό της μητέρας του 9χρονου Κουέιντεν βρέθηκε ο δημοφιλής Αυστραλός ηθοποιός, Χιου Τζάκμαν, ο οποίος ανάρτησε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα που έλεγε στην Μπέιλς: «Ό,τι κι αν συμβεί, στο πρόσωπό μου έχεις βρει ένα φίλο».

«Κουέιντεν, είσαι δυνατότερο απ’ όσο νομίζεις, φιλαράκο», δήλωσε ο Τζάκμαν. «Σας παρακαλώ όλους ας είμαστε καλοί ο ένας με τον άλλο. Το bullying δεν είναι OK, τελεία και παύλα», ανέφερε στο μήνυμά του ο γνωστός ηθοποιός

Και ο Μπραντ Ουίλιαμς

Παράλληλα, και ο Αμερικανός κωμικός, Μπραντ Ουίλιαμς, έστησε μια σελίδα στον ιστότοπο Go-Fund Me, η οποία μέσα σε χρόνο ρεκόρ συγκέντρωσε πολλές χιλιάδες δολάρια. Σκοπός του είναι μαζευτεί ένα ποσό, ώστε ο μικρούλης Κουέιντεν και η μητέρα του να κάνουν ένα ταξίδι στην Ντίσνεϊλαντ, στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

«Αυτό δεν είναι μόνο για τον Κουέιντεν, είναι για οποιονδήποτε έχει δεχτεί bullying στη ζωή του και του έχουν πει πως δεν είναι αρκετά καλός», έγραψε ο Ουίλιαμς στη συγκεκριμένη σελίδα.
«Ας δείξουμε στον Κούειντεν και τους άλλους ότι υπάρχει καλό σ’ αυτό τον κόσμο κι ότι το αξίζουν», πρόσθεσε ο Αμερικανός κωμικός.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις