Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης – Παρλί: Τη Δευτέρα η συνάντηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης – Παρλί: Τη Δευτέρα η συνάντηση

Μητσοτάκης - Παρλί: Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης θα απευθύνει χαιρετισμό σε ημερίδα με θέμα «Ο Νεανικός Διαβήτης», στις 11:00, στην Αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή.

Μητσοτάκης – Παρλί: Συνάντηση με την υπουργό Άμυνας της Γαλλίας θα έχει το μεσημέρι της Δευτέρας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Το πρωί, στις 11:00, ο κ. Μητσοτάκης θα απευθύνει χαιρετισμό σε ημερίδα με θέμα «Ο Νεανικός Διαβήτης», στις 11:00, στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή. Στις 13:00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με την υπουργό Άμυνας της Γαλλίας, Φλόρενς Πάρλι (Florence Parly).

Την Τρίτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υποδεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν. Κατά τη συνάντηση αναμένεται να συμφωνηθεί και να υπογραφεί ποδοσφαιρικό μνημόνιο.

Παρλί: Φιλοδοξούμε να συμμετάσχουμε στην πλήρη ασφάλεια της Ελλάδας

Η φιλοδοξία της Γαλλίας είναι «να συμμετάσχει στην πλήρη ασφάλεια της Ελλάδος» δηλώνει στην συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα» η Φλοράνς Παρλί. Η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, η οποία φθάνει στην Αθήνα και θα έχει συνομιλίες με τον Έλληνα ομόλογό της Νίκο Παναγιωτόπουλο, εξηγεί ότι «η Γαλλία σκοπεύει να σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας για να τη βοηθήσει να αντιμετωπίσει τις πολλαπλές εντάσεις στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο» και ξεκαθαρίζει ότι τα ελληνικά και τα γαλλικά συμφέροντα «σε θέματα ασφάλειας συνδέονται και βρίσκονται παντού».

Για τον λόγο αυτόν, το Παρίσι και η Αθήνα συζητούν τη σύναψη στρατηγικής εταιρικής σχέσης, μια απόφαση που ελήφθη κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη γαλλική πρωτεύουσα και τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν.

Η κυρία Παρλί, στην αποκλειστική της συνέντευξη στον Άγγελο Αθανασόπουλο καταδικάζει επίσης ξεκάθαρα το Μνημόνιο Συναντίληψης Aγκυρας – Τρίπολης για τις θαλάσσιες ζώνες. «Η συμφωνία αυτή θέτει σε κίνδυνο τα συμφέροντα και την ασφάλεια της περιοχής. Δεν έχει καμία νομική αξία και δεν είναι σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο» σημειώνει εμφατικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις