Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Αβοκάντο τοστ: Η πιο απλή συνταγή για το τέλειο καθημερινό σνακ
PLUS

Αβοκάντο τοστ: Η πιο απλή συνταγή για το τέλειο καθημερινό σνακ

Αβοκάντο τοστ: Το αβοκάντο τοστ είναι ένα πολύπλευρο σνακ και μπορεί να φαγωθεί, στην κυριολεξία, όλες τις ώρες.

Αβοκάντο τοστ: Το αβοκάντο είναι ένα μοναδικό φρούτο με υψηλή διατροφική αξία και οφέλη για την υγεία. Πώς αντιδρά λοιπόν το σώμα στην κατανάλωση ενός αβοκάντο καθημερινά; Τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά: θα αποκτήσετε φρέσκια αναπνοή, τα νεφρά και το συκώτι σας θα λειτουργούν πιο αποτελεσματικά και η αρτηριακή σας πίεση θα μειωθεί. Και αυτά είναι μόνο κάποια από όσα θα σας συμβούν.

Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε κάλιο, τον ηλεκτρολύτη που ρυθμίζει τα υγρά του σώματος. Είναι επίσης καλή πηγή βιταμινών C και Ε. Η βιταμίνη C βοηθά την παραγωγή κολαγόνου και ελαστίνης, χαρίζοντας ελαστική και σφριγηλή επιδερμίδα, ενώ η βιταμίνη Ε μειώνει τις βλάβες που προκαλεί η υπερβολική έκθεση στον ήλιο και καταπολεμά τη γήρανση. Και τι πιο απλό από το να το απολαμβάνετε στο καθημερινό σνακ που είναι το τοστ; Δείτε την πιο απλή και νόστιμη συνταγή.

Υλικά για τοστ με αβοκάντο και αβγό

1 μικρό ώριμο αβοκάντο

2 φέτες ψωμί του τοστ ολικής άλεσης

1 βρασμένο αβγό

πικάντικη κέτσαπ

2 φέτες τυρί γκούντα

βούτυρο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Τοποθετούμε με τη σειρά 1 φέτα ψωμί, 1 φέτα τυρί, το αβοκάντο, το αβγό κομμένο σε φέτες, λίγη κέτσαπ, άλλη μία φέτα τυρί και κλείνουμε με το 2ο ψωμί.

Αλείφουμε λίγο βούτυρο και ψήνουμε σε τοστιέρα για 4-5 λεπτά.

Συμβουλή

Το αβοκάντο το πολτοποιείτε προσθέτοντας αλατοπίπερο (αν πρόκειται για αλμυρή εκδοχή) και λίγο λεμόνι ή λάιμ για να μην σας μαυρίσει. Μπορείτε να ετοιμάσετε μεγαλύτερη ποσότητα και να τη φυλάξετε δυο – τρεις μέρες στο ψυγείο.

√ Με καπνιστό σολομό

Το απόλυτο αβοκάντο τοστ, ίσως το πιο αγαπημένο είναι αυτό με τον καπνιστό σολομό. Υγιεινό, γευστικό και πάνω από όλα θρεπτικό! Φτιάξε το αγαπημένο σου τοστ και πρόσθεσε μερικές φέτες σολομό, αλάτι, πιπέρι, λίγο λεμόνι ή λάιμ και απόλαυσε ένα μοναδικό πρωινό. Για περισσότερη γεύση δοκίμασε να προσθέσεις φρέσκο ή ξερό κρεμμύδι και λίγο άνηθο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις