Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ερντογάν Μεσόγειος: Ήμασταν εκεί πριν 500 χρόνια και είμαστε πάλι με τις φρεγάτες μας
ΝΕΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ "ΦΩΤΙΑ"

Ερντογάν Μεσόγειος: Ήμασταν εκεί πριν 500 χρόνια και είμαστε πάλι με τις φρεγάτες μας

Ερντογάν Μεσόγειος: Αιχμηρές δηλώσεις από τον Τούρκο πρόεδρο στη Σμύρνη, ο οποίος αποκάλυψε -για πρώτη φορά- ότι υπάρχουν νεκροί και στη Λιβύη.

Ερντογάν Μεσόγειος: Σε νέο μπαράζ προκλητικών δηλώσεων επιδόθηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που διεμήνυσε ότι η Άγκυρα θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να διασφαλίσει την παρουσία της στην ανατολική Μεσόγειο.

“Η πολιτική της Τουρκίας στη Συρία και τη Λιβύη δεν είναι επειδή θέλαμε να μπούμε σε περιπέτειες αλλά ούτε και για να κάνουμε το κέφι μας. Γι’ αυτό λέμε ότι ως χώρα και ως έθνος δίνουμε έναν αγώνα ανεξαρτησίας. Τα συμφέροντα της χώρας μας συγκρούονται με τα συμφέροντα άλλων χωρών. Όταν χρειάζεται, χρησιμοποιούμε την ισχύ μας στο ανώτερο επίπεδο. Θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να αλλάξουμε τον ρου των γεγονότων και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και στο πεδίο της μάχης. Στην ανατολική Μεσόγειο δεν είμαστε μόνο με τα ερευνητικά πλοία μας και τα γεωτρύπανά μας, αλλά και με τις φρεγάτες μας και τα αεροσκάφη μας είμαστε εκεί.

Και πριν από 500 χρόνια ήμασταν εκεί και σήμερα είμαστε εκεί. Καθίσαμε με τον νόμιμο πρόεδρο της Λιβύης και την κυβέρνηση και υπογράψαμε. Όποιος δεν καταλαβαίνει από δίκαιο της θάλασσας, όποιος δεν καταλαβαίνει από διεθνές δίκαιο, κρίμα να μην έχουν κάποιον να τους συμβουλέψει. Αλλά και μέντορα να έχουν, τι τύχη θα έχει αν ο μέντορας είναι κοράκι; Σήμερα στη Συρία, στη Λιβύη και στην ανατ. Μεσόγειο και γενικά στην περιοχή αν δεν δώσουμε αγώνα για το καθετί, αύριο θα πληρώσουμε μεγαλύτερο κόστος. Είμαστε αναγκασμένοι να αγωνιστούμε κατά των απειλών που στόχο έχουν την εθνική μας ενότητας και την επιβίωσή μας.

Αποκάλυψε -για πρώτη φορά- ότι υπάρχουν νεκροί και στη Λιβύη

Την ώρα που η Τουρκία δίνει έναν πραγματικά κρίσιμο αγώνα στη Συρία, τη Λιβύη και τη Μεσόγειο, βλέπουμε να έχουν αρχίσει να γίνονται συζητήσεις χωρίς να έχουν καμία βάση. Ο σκοπός αυτών των συζητήσεων αυτών δεν συμβάλλουν στον αγώνα για δημοκρατία, για οικονομική ευημερία και στην ασφάλεια της χώρας μας. Αντιθέτως, με αυτές τις συζητήσεις θέλουν να κάνουν την Τουρκία να χάσει την ενέργειά της. Δεν θα μπούμε σε αυτά τα παιχνίδια, εμείς θα κοιτάξουμε τη δουλειά μας», είπε ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας σε συγκέντρωση στη Σμύρνη. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι υπάρχουν νεκροί και στη Λιβύη, χωρίς να διευκρινίσει αν πρόκειται για Τούρκους ή Σύρους αντι-καθεστωτικούς που έχουν σταλεί στη Λιβύη για λογαριασμό της Τουρκίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις