Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 25χρονη Βενιζέλειο: Παρίστανε τη γιατρό και έταζε προσλήψεις στην αστυνομία
ΕΛΛΑΔΑ

25χρονη Βενιζέλειο: Παρίστανε τη γιατρό και έταζε προσλήψεις στην αστυνομία

25χρονη Βενιζέλειο: Για απάτη κατ’ εξακολούθηση και πλαστογραφία διώκεται 25χρονη εθελόντρια στο Βενιζέλειο νοσοκομείο της Κρήτης.

25χρονη Βενιζέλειο: Φορούσε λευκή μπλούζα, συστηνόταν ως γιατρός και έταζε εισαγωγή στις Σχολές της αστυνομίας μέσω κολεγίου της Γερμανίας!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Πρωταγωνίστρια της απάτης σε βάρος τουλάχιστον έξι ατόμων-ένα έβδομο τη γλίτωσε στο πάρα πέντε-μια 25χρονη εθελόντρια (!) στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, στο Ηράκλειο της Κρήτης. Η νεαρή “γιατρίνα”. Η νεαρή “γιατρίνα”, μεταξύ των άλλων, κατηγορείται με βάση τη μήνυση που υπεβλήθη ότι προσέγγισε έναν φοιτητή, ηλικίας 21 ετών, ο οποίος δεν είχε καταφέρει να εισαχθεί, μέσω πανελληνίων Εξετάσεων, στη Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, που ήταν το όνειρο της ζωής του.

Η… γιατρός με τη λευκή μπλούζα, προσφέρθηκε σύμφωνα με όσα αναφέρονται να τον βοηθήσει να εισαχθεί στην Αστυνομία ως φοιτητής εξωτερικού! “Θα φρόντιζε”, δήλωσε ο δικηγόρος  του νεαρού, Ν. Καραγιάννης “μετά την εγγραφή του και τη φοίτησή του να μετεγγραφεί κανονικά στη Σχολή Αξιωματικών-Αστυφυλάκων της ΕΛ.ΑΣ, ως φοιτητής εξωτερικού. Όλα θα ήταν νόμιμα του είπε”.

Διαφορετικό όνομα

Φορώντας ιατρική μπλούζα και χρησιμοποιώντας, σύμφωνα με τους συνηγόρους των θυμάτων, διαφορετικό όνομα από το πραγματικό της, η 25χρονη ζητούσε από τους ενδιαφερόμενους εξετάσεις, βιογραφικά και εξουσιοδοτήσεις. Και βέβαια χρήματα. Κατά τον ίδιο δικηγόρο από τον πελάτη του ζήτησε αρχικά το ποσό των 700 ευρώ μέχρι τον Οκτώβριο 2019 και μέχρι τέλος του χρόνου είχε λάβει από τον ίδιο άλλο 500 ευρώ “για τις διατυπώσεις”.  Κάτι ανάλογο έχει συμβεί και με τα υπόλοιπα θύματα.

Η ΕΛΑΣ μιλάει για έξι θύματα

Η Αστυνομία που σχηματίζει τη δικογραφία μετά από εισαγγελική παραγγελία αναφέρει ότι τα θύματα έως τώρα είναι έξι, ενώ ένας έβδομος, κατάλαβε την απάτη και οπισθοχώρησε σώζοντας τα χρήματά του.

Σοκ υπέστησαν και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, όταν πληροφορήθηκαν την εμπλοκή της 25χρονης εθελόντριας σε υποθέσεις απάτης. “Ήταν ένα πρόσχαρο κοριτσάκι, δεν το περίμενε κανένας ότι έκανε αυτές τις παράνομες ενέργειες”, δήλωσε ο εκπρόσωπος των Εργαζομένων στο νοσοκομείο του Ηρακλείου, Γ. Χονδροζουμάκης. “Ήταν τέσσερα με πέντε χρόνια στο νοσοκομείο. Εθελοντική εργασία έκανε διοικητικού τύπου στη γραμματεία.

Η Αστυνομία μετά την υποβολή μήνυσης από ένα εκ των θυμάτων συνεχίζει την προανάκριση για να προκύψει μέσα από μαρτυρίες τι ακριβώς έχει συμβεί με την 25χρονη εθελόντρια του Βενιζέλειου Νοσοκομείου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις