Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ολυμπιακός – Άρσεναλ 0-1: Ήττα για τους Πειραιώτες
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ολυμπιακός – Άρσεναλ 0-1: Ήττα για τους Πειραιώτες

Ολυμπιακός - Άρσεναλ 0-1: Ο Ολυμπιακός κοίταξε στα μάτια την Άρσεναλ για 80 λεπτά, αρνήθηκε να συμβιβαστεί με την διαγραφόμενη ισοπαλία και η επιλογή αυτή του στοίχισε την ήττα.

Ολυμπιακός – Άρσεναλ 0-1: Ο Ολυμπιακός ήταν άστοχος στις κρίσιμες φάσεις και η Άρσεναλ κέρδισε 0-1 μέσα στο Καραϊσκάκη για το πρώτο ματς των «32» του Europa League. Το γκολ της νίκης έβαλε στο 81′ ο Λακαζέτ από αδράνεια της άμυνας του Ολυμπιακού και δη του Μπα, μετά από ασίστ του Σάκα. Πέντε λεπτά μετά η ομάδα του Λονδίνου είχε δοκάρι μετά από κεφαλιά του Σωκράτη Παπασταθόπουλου. Το Καραϊσκάκη ήταν κατάμεστο, ενώ υπήρχαν και 1.000 φίλοι της Αρσεναλ στις εξέδρες. Η ρεβάνς στο Λονδίνο θα διεξαχθεί την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου στις 22:00 (ώρα Ελλάδας).

Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν ιδανικά. Πίεζαν ψηλά, δημιουργούσαν εξαιρετικά, είχαν καλές εμπνεύσεις, αλλά στάθηκαν άτυχοι καθώς το σουτ του Βαλμπουενά λίγα λεπτά μετά τη σέντρα αποκρούστηκε από τον Λένο, ενώ η κεφαλιά του Μασούρα εξ’ επαφής πέρασε οριακά εκτός. Η αριστερή πλευρά του Ολυμπιακού έδειχνε σε εξαιρετική μέρα. Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός όχι απλά δημιουργούσε συνεχώς, αλλά έπαιζε και τρομερή άμυνα. Φοβερός και ακούραστος ήτα και ο Τσιμίκας.

Όλα αυτά μέχρι το 20

Στη συνέχεια, η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα έδειξε να βρίσκει τα πατήματά της στο φαληρικό γήπεδο. Οι Γκεντουζί και Τσάκα πήραν τον… αέρα του Καμαρά και του Γκιλιέρμε και ανέβηκαν στο γήπεδο. Είχαν και εκείνοι τις καλές τους στιγμές με τον Λακαζέτ και τον Μαρτινέλι, κυρίως σε αντεπιθέσεις, αλλά ο Σα δεν χρειάστηκε να κάνει κάποια δύσκολη επέμβαση. Έτσι, το πρώτο μέρος τελείωσε δίχως γκολ από τις δυο ομάδες.

Στην έναρξη της επανάληψης, οι γηπεδούχοι με την ώθηση των οπαδών τους προσπάθησαν να απειλήσουν, αλλά έδειχναν αγχωμένοι. Την ίδια στιγμή οι Καμαρά, Γκιλιέρμε που έδειχναν να είναι σε κακή μέρα χαλούσαν κάποιες προσπάθειες. Έπειτα, το παιχνίδι απέκτησε και πάλι ισορροπία αφού καμιά από τις δυο ομάδες δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ορθολογικά. Μετά το 60’ οι δυο προπονητές πέρασαν στο παιχνίδι δυο καθαρόαιμους δημιουργούς ώστε να διορθώσουν τα κακώς τους κείμενα. Ο λόγος για τον Θεμπάγιος και τον Φορτούνη. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι ο Φορτούνης είχε μεγαλύτερη επιρροή στην ομάδα του. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός μπήκε με τρομερή όρεξη και μαζί με τον Βαλμπουενά… έκοβαν και έραβαν στο επιθετικό μισό των Πειραιωτών.

Την διαφορά έκανε όμως η ποιότητα των «κανονιέρηδων». Σε μια φάση δευτερόλεπτα μετά το 80’, ο Ομπαμεγιάνγκ πέρασε εξαιρετικά στον Σάκα, εκείνος βρήκε μέτρα μπροστά του στα αριστερά, έκανε το γύρισμα προς το τέρμα του Σα και ο Λακαζέτ με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πορτογάλου κάνοντας το 0-1. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Λακαζέτ ηττήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Σα, ενώ ο Παπασταθόπουλος είδε τη μπάλα να χτυπά στο δοκάρι μετά από κεφαλιά του. Ως το τέλος, οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να διεκδικήσουν το γκολ της ισοφάρισης.

Ολυμπιακός

Σα, Σεμέδο, Μπα, Ομάρ, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (65’ Φορτούνης), Καμαρά, Γκιλιέρμε, Βαλμπουενά, Μασούρας (75’ Λοβέρα), Ελ Αραμπί.

Άρσεναλ

Λένο, Λουίζ, Μουστάφι, Παπασταθόπουλος (90+2’ Μέιτλαντ-Νάιλς), Γκεντουζί, Τσάκα, Λακαζέτ, Ομπαμεγιάνγκ, Μαρτινέλι (59’ Θεμπάγιος), Γουίλοκ (75’ Πεπέ), Σάκα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις