Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Επίθεση Γερμανία: Αυτός είναι ο δράστης – Ακροδεξιός, είχε αφήσει μήνυμα
43 ΕΤΩΝ

Επίθεση Γερμανία: Αυτός είναι ο δράστης – Ακροδεξιός, είχε αφήσει μήνυμα

Επίθεση Γερμανία: Είχε αφήσει μήνυμα στο Youtube ότι τον παρακολουθούν και ότι υπάρχουν υπόγειες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου τα παιδιά κακοποιούνται και σκοτώνονται.

Επίθεση Γερμανία: Λίγες μέρες πριν από τις δύο φονικές επιθέσεις στη Γερμανία, σε μπαρ της πόλης Χάναου κοντά στη Φρανκφούρτη, ο φερόμενος ως δράστης είχε ανεβάσει -σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας που επικαλείται η Welt- ένα βίντεο με παρανοϊκούς ισχυρισμούς στο YouΤube. Στο βίντεο αυτό ο Γερμανός Τομπίας Ρ., που βρέθηκε νεκρός μαζί με ένα ακόμη άτομο στο σπίτι του μετά το μακελειό, μιλά σε άπταιστα αγγλικά στέλνοντας ένα «προσωπικό μήνυμα σε όλους τους Αμερικανούς». Το βίντεο που κυκλοφορούσε μέχρι το πρωί στο διαδίκτυο βιντεοσκοπήθηκε σε διαμέρισμα και αναρτήθηκε πριν από λίγες μέρες στο YouTube.

O εικονιζόμενος υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι υπάρχουν στις ΗΠΑ μυστικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, όπου βασανίζονται και σκοτώνονται παιδιά και λατρεύεται ο σατανάς. Κάλεσε δε τους Αμερικανούς πολίτες «να ξυπνήσουν» και «να πολεμήσουν τώρα». Το κίνητρο των επιθέσεων του δράστη δεν είναι ακόμα επισήμως γνωστό, διευκρίνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Ωστόσο, όπως ανέφερε σήμερα η γερμανική εφημερίδα Bild στην ηλεκτρονική της έκδοση, ο φερόμενος ως δράστης εξέφρασε ακροδεξιές απόψεις σε επιστολή του που βρέθηκε στο σπίτι του. Στο κείμενο, σύμφωνα με την ίδια πάντα γερμανική εφημερίδα, ο δράστης φέρεται να γράφει ότι πολίτες συγκεκριμένων λαών πρέπει να εξολοθρευτούν, καθώς δεν είναι πλέον εφικτή η απέλασή τους από τη Γερμανία. Ο ύποπτος, κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες, είχε άδεια κυνηγιού. Τη διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας, αναφέρει το Spiegel.

Επίθεση Γερμανία: 43 ετών, πρώην τραπεζικός υπάλληλος

Το βίντεο τραβήχτηκε προφανώς σε ένα ιδιωτικό διαμέρισμα και ανέβηκε στο Διαδίκτυο πριν από λίγες ημέρες. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Τομπίας, υπάρχουν υπόγειες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου τα παιδιά κακοποιούνται και σκοτώνονται. Οι Αμερικανοί πολίτες θα πρέπει να αφυπνιστούν και να «αγωνιστούν» κατά αυτών των συνθηκών. Ωστόσο, το βίντεο δεν κάνει καμία αναφορά σε επικείμενη πράξη βίας στη Γερμανία.

Ο δράστης είναι 43 ετών και είναι γέννημα – θρέμμα της πόλης Χανάου. Εκεί τελείωσε το σχολείο. Μετά το σχολείο εργάστηκε ως υπάλληλος τράπεζας. Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στην πόλη Μπαιρότ. Μιλώντας στο επίμαχο βίντεο, είναι ήρεμος και ο λόγος του είναι δομημένος. Φαίνεται να είναι καλά προετοιμασμένος για τα όσα λέει. Ο ίδιος κάνει λόγο για θεωρίες συνωμοσίας σε βάρος του, ήξερε ότι τον παρακολουθούσε μια μυστική οργάνωση κι ότι οι άνθρωποι μπορούσαν να «παγιδεύσουν» στις σκέψεις του. Δεν κάνει πάντως καμία αναφορά σε γνωστή μυστική υπηρεσία -όπως η CIA- αλλά μιλάει για «μια οργάνωση που λειτουργεί με βάση μια μυστική υπηρεσία, αλλά δεν εμφανίζεται επισήμως με κάποιο όνομα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις