Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κλήσεις για λεωφορειολωρίδες: Κάμερες καταγράφουν τους παραβάτες
ΕΛΛΑΔΑ

Κλήσεις για λεωφορειολωρίδες: Κάμερες καταγράφουν τους παραβάτες

Κλήσεις για λεωφορειολωρίδες: Υπουργείο Μεταφορών, ο ΟΑΣΑ και η Τροχαία βάζουν τέλος στη συνήθεια πολλών οδηγών να εισέρχονται στις λεωφορειολωρίδες.

Κλήσεις για λεωφορειολωρίδες: Προσοχή, σε όσους οδηγούς αψηφούν τις προειδοποιήσεις που έχουν γίνει κατ επανάληψη και επιμένουν να μπαίνουν στις λεωφορειολωρίδες για να αποφεύγουν το μποτιλιάρισμα στους δρόμους της Αθήνας.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η Τροχαία, από κοινού με τον Ο.Α.Σ.Α, πληροφορούν ότι αυξήθηκαν σε ποσοστό 1324%, οι παραβάσεις που έχουν βεβαιωθεί, για κίνηση οχημάτων στις λεωφορειολωρίδες. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι όπως και οι κάμερες, που φωτογραφίζουν τα τροχοφόρα των παραβατών με αποτέλεσμα να λαμβάνουν την φωτογραφική κλήση στο σπίτι. Έτσι, αναλυτικά, τον Ιανουάριο του 2020, έναντι του Ιανουαρίου του 2019:

Αυξήθηκαν σε ποσοστό 1.324% οι βεβαιωθείσες παραβάσεις σε Αποκλειστικές Λωρίδες Λεωφορείων.

Βεβαιώθηκαν από την Τροχαία 1.046 παραβάσεις, έναντι 79 τον Ιανουάριο 2019, με το Μέσο Όρο της προηγουμένης πενταετίας, να κυμαίνεται στις 377 παραβάσεις.

Αυξήθηκαν σε ποσοστό 317% οι φωτογραφικές κλήσεις από τις κάμερες καταγραφής παραβάσεων του Ο.Α.Σ.Α. Συγκεκριμένα ελήφθησαν 257 φωτογραφικές κλήσεις, έναντι 81 τον Ιανουάριο 2019, με το Μέσο Όρο της προηγουμένης πενταετίας να κυμαίνεται στις 132 φωτογραφικές κλήσεις.

Οι Αποκλειστικές Λωρίδες Λεωφορείων (Α.Λ.Λ.) έχουν θεσπιστεί, αναφέρει η Τροχαία, για να εξυπηρετούν τους πολίτες στις μετακινήσεις τους με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και για το λόγο αυτό οι παραβάσεις αυτές χαρακτηρίζονται ως αντικοινωνική συμπεριφορά.

Οι έλεγχοι και η δραστηριότητα των Υπηρεσιών θα συνεχιστούν.

Η συνεργασία και η εντατικοποίηση των δράσεων της Τροχαίας και του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (Ο.Α.Σ.Α.) για τις Αποκλειστικές Λωρίδες Λεωφορείων (Α.Λ.Λ.) “αποδίδει απτά αποτελέσματα”, καταλήγει η Τροχαία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις