Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Πετρούνιας Παγκόσμιο 2020: 1η θέση στον προκριματικό – Έτοιμος για τον τελικό του Σαββάτου
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πετρούνιας Παγκόσμιο 2020: 1η θέση στον προκριματικό – Έτοιμος για τον τελικό του Σαββάτου

Πετρούνιας Παγκόσμιο 2020: Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέλαβε την 1η θέση στον προκριματικό και είναι φαβορί για το χρυσό στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Μελβούρνης.

Πετρούνιας Παγκόσμιο 2020: Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Μελβούρνης ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο Ολυμπιονίκης των κρίκων βαθμολογήθηκε με 15.053 στον προκριματικό και προκρίθηκε ως πρώτος στον τελικό του Σαββάτου εκεί όπου είναι και το φαβορί για το χρυσό μετάλλιο. Θυμίζουμε ότι για να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες θέλει τρία χρυσά μετάλλια στους τρεις αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου που έχουν απομείνει για την ολοκλήρωση της σειράς.

Ο άρχοντας των κρίκων πρέπει να πάρει τρία χρυσά μετάλλια στα ισάριθμα παγκόσμια κύπελλα που απομένουν και για να το πετύχει θα πρέπει φυσικά να προκρίνεται και στους τελικούς. Επομένως μαζί με τις προκρίσεις στους τελικούς και την κατάκτηση των χρυσών μεταλλίων έχει συνολικά έξι δύσκολα βήματα. Το πρώτο το έκανε πριν από λίγο στη Μελβούρνη όπου διεξάγεται το παγκόσμιο κύπελλο. Απομένουν άλλα πέντε… και το εγχείρημα της πρόκρισης ισοδυναμεί με άθλο.

Πετρούνιας Παγκόσμιο 2020: Σε τί θα αγωνιστεί στον τελικό του Σαββάτου

Με 15.058 βαθμούς πήρε την πρώτη θέση στα προκριματικά και την πανηγυρική πρόκριση για τον τελικό όπου θα αγωνιστεί για το πολυπόθητο χρυσό μετάλλιο, το πρώτο από τα συνολικά τρία που χρειάζεται. Στον προκριματικό της “Melbourne Arena” ήταν ασυναγώνιστος και με 15,058 βαθμούς είχε την υψηλότερη βαθμολογία στους κρίκους με μεγάλη διαφορά, μπαίνοντας πανηγυρικά στην προνομιούχο οκτάδα. Κέρδος για τον Πετρούνια είναι και η επιστροφή του σε επιδόσεις άνω των 15 βαθμών, για πρώτη φορά μετά τη χειρουργική επέμβαση του Νοεμβρίου του 2018, στοιχείο που επιβεβαιώνει ότι πλέον ξαναβρίσκει τον καλύτερο εαυτό του.

Στον τελικό του Σαββάτου 22/02 (09:00-12:00 ώρα Ελλάδας, COSMOTE SPORT 9HD), ο Έλληνας εκπρόσωπος θα αγωνιστεί 5ος μεταξύ των οκτώ φιναλίστ, βάσει κλήρωσης.  Αντίπαλοί του θα είναι, κατά σειρά πρόκρισης, οι Κόρτνεϊ Τάλοχ (Βρετανία, 14,700 β.), Μαχντί Άχμαντ Κοχάνι (Ιράν, 14,633 β.), Αλί Ζαχράν (Αίγυπτος, 14,500 β.), Κιου Τσουνγκ Νγκ (Χονγκ Κονγκ, 14,333 β.), Χαμζά Γιλμάζ (Τουρκία, 13,200 β.), Ντέβι Ντάισον (Νέα Ζηλανδία, 13,033 β.), Ρικ Γιάκομπς (Ολλανδία, 12,766 β.).

«1η θέση μετά τον προκριματικό και πετάμε για τελικό!!
Ήθελα καιρό να το γράψω αυτό..
Για Πάμε λίγο δυνατά και τρελαίνομαι», έγραψε στον λογαριασμό του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις