Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τουρκικά αεροπλάνα στο Αιγαίο: Υπερπτήσεις F-16 σε Οινούσσες και Παναγιά
ΕΛΛΑΔΑ

Τουρκικά αεροπλάνα στο Αιγαίο: Υπερπτήσεις F-16 σε Οινούσσες και Παναγιά

Τουρκικά αεροπλάνα στο Αιγαίο: Από την περασμένη Δευτέρα εξελίσσεται στην Αθήνα διάλογος σε στρατιωτικό επίπεδο, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Τουρκικά αεροπλάνα στο Αιγαίο: Ζεύγος τουρκικών F-16 που εισήλθε στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, πέταξε πάνω από τις Οινούσσες και την Παναγιά. Η πτήση έγινε στα 22.000 πόδια, στις 11 το πρωί, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από  ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Σημειώνεται ότι από την περασμένη Δευτέρα εξελίσσεται στην Αθήνα διάλογος σε στρατιωτικό επίπεδο, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, «για την επιλογή δραστηριοτήτων υλοποίησης Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), με σκοπό την αποφυγή έντασης και τη μείωση κινδύνου ατυχημάτων», όπως είχε ανακοινωθεί από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Τουρκικά αεροπλάνα στο Αιγαίο: Δεν έχουν τελειωμό οι υπερπτήσεις

Υπενθυμίζεται πως 8 μέρες πριν για ακόμα μία φορά δύο ζεύγη τουρκικών αεροσκαφών F-16, εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης. Μάλιστα προχώρησαν και πάλι σε αλλεπάλληλες πτήσεις πάνω από τις Οινούσσες και την Παναγιά. Οι υπερπτήσεις σημειώθηκαν μία μέρα μετά την πτήση δύο τουρκικών αεροσκαφών που επίσης είχαν εισέλθει στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης, πάνω από τους Λειψούς και τους Αρκιούς. Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, το πρώτο ζεύγος των τουρκικών F-16 πέταξε πάνω από τις Οινούσσες και την Παναγιά στα 24.000 πόδια, στις 9:47 το πρωί.

Στη συνέχεια δεύτερο ζεύγος τουρκικών F-16 πέταξε πάνω από τις Οινούσσες στα 24.000 πόδια στις 10:03 το πρωί, στις 10:19 πάνω από τις Οινούσσες και την Παναγιά στα 23.000 πόδια, τρία λεπτά αργότερα πάνω από τα ίδια νησιά στα 20.000 πόδια και στις 10:25 πάλι πάνω από την Παναγιά στα 13.000 πόδια. Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά , σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

«Ανεβάζει» την ένταση η Άγκυρα στο Αιγαίο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις