Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

09

Δεκεμβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πληγέντες Μάτι: Δωρεάν παροχή αναγκαίων ειδών μετά την τραγωδία – Έγκριση ΕΟΠΥΥ
ΕΛΛΑΔΑ

Πληγέντες Μάτι: Δωρεάν παροχή αναγκαίων ειδών μετά την τραγωδία – Έγκριση ΕΟΠΥΥ

Πληγέντες Μάτι: Ο ΕΟΠΥΥ, έχει εγκρίνει τη δαπάνη για όλα τα είδη, ακόμα και αυτά τα οποία δεν ανήκουν στα αποζημιούμενα από τον Οργανισμό.

Πληγέντες Μάτι: Δωρεάν όλα ανεξαιρέτως τα αναγκαία είδη για τη θεραπεία και αποκατάσταση της υγείας τους (φάρμακα, επιθέματα σιλικόνης, αλοιφές κ.ά.), δικαιούνται να λαμβάνουν οι εγκαυματίες από την τραγωδία στο Μάτι. Αυτό είχε ανακοινώσει από τον περασμένο Ιούλιο ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Ο ΕΟΠΥΥ μάλιστα, έχει εγκρίνει τη δαπάνη για όλα τα είδη. Η δαπάνη αφορά ακόμα και τα είδη πο δεν ανήκουν στα αποζημιούμενα από τον Οργανισμό. Τα παραπάνω υπογραμμίζει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ. «Προς αποκατάσταση της αλήθειας», με αφορμή καταγγελία πολίτη, σε ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού, ότι οι εγκαυματίες από την τραγωδία στο Μάτι δεν λαμβάνουν από το κράτος τα σκευάσματα που χρειάζονται.

Ο Οργανισμός διευκρινίζει ότι το μόνο που απαιτείται για τη δωρεάν χορήγηση των σκευασμάτων θεραπείας είναι μια αίτηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση που ανήκουν ή στην κεντρική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ. Η αίτηση θα συνοδεύεται από τις γνωματεύσεις των γιατρών τους που πιστοποιούν την ανάγκη του ιατροφαρμακευτικού υλικού, καθώς και ότι έχουν νοσηλευθεί για εγκαύματα. Επιπλέον, με εγκύκλιο του Οργανισμού, οι δαπάνες των εγκαυματιών εκκαθαρίζονται άμεσα και τα αιτήματά τους διεκπεραιώνονται με απόλυτη προτεραιότητα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις