Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ Ξάνθη ΣτΕ: Νέα προσφυγή λίγο πριν την εκδίκαση
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΠΑΟΚ Ξάνθη ΣτΕ: Νέα προσφυγή λίγο πριν την εκδίκαση

ΠΑΟΚ Ξάνθη ΣτΕ: Στόχος να ακυρωθεί η απόφαση ανάκλησης του πιστοποιητικού τους που δεν τους επιτρέπει συμμετοχή στο πρωτάθλημα.

ΠΑΟΚ Ξάνθη ΣτΕΣτο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη με στόχο να ακυρωθεί η απόφαση ανάκλησης του πιστοποιητικού τους που δεν τους επιτρέπει συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Παράλληλα, αιτούνται την έκδοση προσωρινής διαταγής, ενώ κατέθεσαν και αίτημα αναστολής της απόφασης. Από την πλευρά της η Ξάνθη ζητά επιπλέον να ακυρωθεί η απόφαση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με την οποία αντικαταστάθηκαν δυο μέλη και ο πρόεδρος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ).

Οι δύο ομάδες  υποστηρίζουν ενώπιον του ΣτΕ ότι από τις προσβαλλόμενες υπουργικές αποφάσεις θα υποστούν ανεπανόρθωτη βλάβη, οικονομική και ποδοσφαιρική, ενώ επίσης υποστηρίζουν ότι επέρχεται βάναυση και ανεπανόρθωτη βλάβη στην φερεγγυότητα των ποδοσφαιρικών εταιρειών και των μετόχων τους, οι οποίοι φέρονται να κινούνται στο σκοτεινό παρασκήνιο και να χρησιμοποιούν παρένθετα πρόσωπα, να μετέρχονται τεχνασμάτων και  εικονικών συμφωνιών, προκειμένου να καταστρατηγήσουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς των αθλητικών Ανωνύμων Εταιρειών. Σύμφωνα με τις ομάδες που προσέφυγαν δικαστικά,  οι επίμαχες αποφάσεις επιφέρουν ποινή απώλειας διεκδίκησης του πρωταθλήματος της Super League για το 2019-2020 και απώλεια   συμμετοχής για  το 2020-2021 στο Champions League. Τέλος, αναφέρουν ότι θα υποστούν τεράστια οικονομική ζημιά πολλών εκατομμυρίων ευρώ, λόγω απώλειας εσόδων  από την πώληση εισιτηρίων, τηλεοπτικών  δικαιωμάτων, κ.λπ.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου στις 12:00 το μεσημέρι θα εκδικαστεί η υπόθεση πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ και Ξάνθης από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Super League, το οποίο αποφάσισε να αναβάλλει τη σημερινή (17/02) εκδίκαση ύστερα από αίτημα των δύο ομάδων. Εάν υπάρξει προσωρινή διαταγή είτε από το ΣτΕ που προσέφυγαν οι δύο ομάδες, είτε από εφετείο θα προκύψουν αναβολές στην εκδίκαση της υπόθεσης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις