Αθήνα

°C

Τρίτη

19

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Γκαγκάκη ΑΠΘ: Μιλά πρώτη φορά για την υπόθεση με τη φοιτήτρια του ΑΠΘ
LIFESTYLE

Γκαγκάκη ΑΠΘ: Μιλά πρώτη φορά για την υπόθεση με τη φοιτήτρια του ΑΠΘ

Γκαγκάκη ΑΠΘ: Για πρώτη φορά η Κατερίνα Γκαγκάκη έσπασε τη σιωπή της και μίλησε για το περιστατικό με τη φοιτήτρια στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ.

Γκαγκάκη ΑΠΘ: Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Κατερίνα Γκαγκάκη στο περιοδικό People μιλώντας για πρώτη φορά για το περιστατικό με την φοιτήτρια στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ, που στιγμάτισε την εκπομπή «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα». «Δεν θέλω να το αναλύσω περαιτέρω το συγκεκριμένο περιστατικό, διότι έχω ως αρχή πως η συγνώμη “μπασταρδεύεται” όταν ξεκινούν οι δικαιολογίες και παύει να έχει αξία. Ο κόσμος αντέδρασε βίαια, αλλά και δίκαια. Εντυπωσιάστηκα, όμως, με το μένος ορισμένων ανθρώπων που δεν περίμενα να αντιδράσουν με αυτό τον τρόπο. Αυτό που με τρόμαξε ήταν η φαινομενικά σαρωτική ακύρωση όσων πραγμάτων είχα αποδείξει μέχρι τότε εξαιτίας αυτών των λίγων λεπτών. Αυτό ήταν κάτι που με συγκλόνισε, με τάραξε.

Ως άνθρωπος έχω μάθει να είμαι πολύ δυνατή, σκληρή συχνά, κι όμως ύστερα από αυτό ανακάλυψα δυνάμεις και ανθεκτικότητα που δεν ήξερα ότι είχα. Θεωρούσα και θεωρώ πως συνέβη κάτι που δεν ταιριάζει με εμένα και αυτά που εγώ έχω στο μυαλό μου ως πορεία, αρχές και δείγματα γραφής για περισσότερα από είκοσι χρόνια. Το μεγάλο ζήτημα ήταν στο δικό μου το μυαλό και πώς στέκομαι εγώ απέναντι μου και όχι στις εξωτερικές αντιδράσεις. Άλλωστε έχω μάθει να βασίζομαι σε μένα και για την αποδοχή αλλά και για την όποια τιμωρία», είπε αρχικά η Κατερίνα Γκαγκάκη.

Γκαγκάκη ΑΠΘ: Το συγκεκριμένο λάβωμα λειτούργησε ευεργετικά για μένα

«Έχω μια θεωρία ζωής και πολεμική τακτική σύμφωνα με την οποία όταν υπάρχει εμπόδιο ή μαύρο σημείο, το χρησιμοποιώ για να χτίσω, να διδαχθώ και να πάω παραπέρα. Να βγω σημαντικά λαβωμένη αν είναι το σωστό, αλλά πολύ πιο έμπειρη. Έτσι έχω λειτουργήσει στις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής μου. Όταν έχασα ανθρώπους από κοντά μου, όταν έφυγα από σημαντικές επαγγελματικές θέσεις, όταν με πρόδωσαν συνεργάτες. Το συγκεκριμένο, λοιπόν, λάβωμα λειτούργησε ευεργετικά για μένα, με την έννοια του ότι έμαθα, να ‘ξερες πόσα! Και για να είμαι ειλικρινής, δεν έχει χρειαστεί πολλές φορές να μάθω πράγματα μέσα από μια δύσκολη συνθήκη. Ήμουν από τους τυχερούς ανθρώπους που τα πράγματα πήγαιναν εκεί που τα πήγαινα εγώ», καταλήγει η Κατερίνα Γκαγκάκη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις