Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ Ξάνθη προσωρινή διαταγή: Η εκδίκαση μπορεί να μπει στον «πάγο»
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΠΑΟΚ Ξάνθη προσωρινή διαταγή: Η εκδίκαση μπορεί να μπει στον «πάγο»

ΠΑΟΚ Ξάνθη προσωρινή διαταγή: Τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα, αφού το διοικητικό εφετείο μπορεί να εκδώσει προσωρινή διαταγή, η οποία θα φέρει τα πάνω κάτω.

ΠΑΟΚ Ξάνθη προσωρινή διαταγήΝέα δεδομένα έρχονται στο προσκήνιο όσον αφορά την υπόθεση του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης. Έτσι αν και αποφασίστηκε πως την Παρασκευή (21/2, 12:00) θα εκδικαστεί η υπόθεση του μετοχολόγιου της Ξάνθης και η ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής της στο πρωτάθλημα και την Δευτέρα (24/2, 12:00) η υπόθεση της πολυιδιοκτησίας ΠΑΟΚ και Ξάνθης, δεν αποκλείεται να υπάρξουν νέες αναβολές. Αυτό μπορεί να συμβεί σε περίπτωση που καταφέρουν οι ασπρόμαυροι και οι ακρίτες να πάρουν προσωρινή διαταγή δικαστηρίου.

Σε αυτή την περίπτωση, δεν θα μπορούν να εκδικαστούν οι δυο υποθέσεις και ως εκ τούτου θα πάρουν… παράταση. Εν ολίγοις, τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα, αφού το διοικητικό εφετείο μπορεί να εκδώσει προσωρινή διαταγή, που ουσιαστικά “δένει” τα χέρια των πρωτοδίκων του μονομελούς πειθαρχικού οργάνου της Super League και δεν θα μπορούν να εκδικάσουν τις δυο υποθέσεις που ταλανίζουν το τελευταίο διάστημα το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ολυμπιακός καταγγελία ΠΑΟΚ: Στην αντεπίθεση οι Πειραιώτες

Την ίδια ώρα, στην κατάθεση των απαιτούμενων εγγράφων προς τη Λίγκα προκειμένου να καταγγείλει τις ομάδες των ΠΑΟΚ και Ξάνθης για την προσφυγή τους στα πολιτικά δικαστήρια προβαίνει ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι κάνουν την καταγγελία στο Δ.Σ. της Διοργανώτριας Αρχής και την Λίγκα καθώς σε μία τέτοια περίπτωση προβλέπεται αποβολή από το πρωτάθλημα μέχρις ότου αποσύρουν οι ομάδες τις προσφυγές τους από τα πολιτικά δικαστήρια. Οι Πειραιώτες θα εμμείνουν σε αυτό και μάλιστα ετοιμάζουν και σειρά άλλων ενεργειών.

Στον ΚΑΠ το σχετικό άρθρο είναι το 35, που αφορά στην επίλυση αθλητικών διαφορών ως προς το επίμαχο εδάφιο τονίζονται τα εξής: ε) Εφ’ όσον προσφεύγει Ένωση-μέλος της Ε.Π.Ο., με απόφαση της Ε.Ε. της Ε.Π.Ο., της επιβάλλεται χρηματική ποινή από πέντε (5.000,00) έως δέκα (10.000,00) χιλιάδες Ευρώ και ποινή προειδοποίησης αφαίρεσης της άδειας διεξαγωγής πρωταθλημάτων και εάνπαρά την προειδοποίηση τριάντα (30) ημέρες μετά επιμένει στο ένδικο βοήθημα, τότε πάλι με απόφαση της Ε.Ε. της Ε.Π.Ο, της αφαιρείται η άδεια διεξαγωγής πρωταθλημάτων ενώ δεν αποκλείεται η επιβολή περαιτέρω κυρώσεων που προβλέπονται στο Καταστατικό της Ε.Π.Ο. Ο ΠΑΟΚ σε δικαστικό επίπεδο πάντως έχει κινηθεί και για την σύνθεση της ΕΕΑ και το εάν είναι νόμιμη ή όχι και κατά του κύρους της απόφασης και του πορίσματος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις