Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ρομά κλοπές: Οι… μαξιλαροθήκες οδήγησαν στην εξάρθρωση συμμορίας
ΕΛΛΑΔΑ

Ρομά κλοπές: Οι… μαξιλαροθήκες οδήγησαν στην εξάρθρωση συμμορίας

Ρομά κλοπές: Κατά τη διάρκεια των διαρρήξεων χρησιμοποιούσαν γάντια και κάλυπταν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και δεν δίσταζαν σε περίπτωση που γίνονταν αντιληπτοί, να ασκήσουν βία σε βάρος των ενοίκων.

Ρομά κλοπές: Περισσότεροι από σαράντα ιδιοκτήτες μονοκατοικιών και διαμερισμάτων, που βρήκαν τα σπίτια τους αναστατωμένα από εισβολή διαρρηκτών, σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, ανέφεραν πάντα στην Αστυνομία, ένα κοινό στοιχείο.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ότι δηλαδή οι διαρρήκτες, που είχαν εισβάλει στο εσωτερικό για να σηκώσουν χρήματα και άλλα αντικείμενα αξίας, έχοντας παραβιάσει μπαλκονόπορτες, κύριες εισόδους η παράθυρα, είχαν κλέψει και τις μαξιλαροθήκες! Το… μυστήριο λύθηκε, όταν συνελήφθησαν τέσσερις από τους πέντε δράστες της συμμορίας και απεδείχθη ότι μέσα σ αυτές τοποθετούσαν τα κλοπιμαία και έβγαιναν από τα σπίτια, δήθεν μεταφέροντας, δικά τους αντικείμενα η και ακόμη να δίνουν την εντύπωση ότι κρατούσαν μαξιλάρια!

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ελευσίνας, όπου επίσης είχε χτυπήσει η “συμμορία με τις μαξιλαροθήκες”, κατάφεραν να μπουν στα ίχνη των δραστών και να εξαρθρώσουν τη σπείρα στο μεγαλύτερο μέρος της. Με επιχείρηση στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου,  συνελήφθησαν τέσσερις  Ρομά,  ηλικίας 26, 23, 21 και 16 ετών, μέλη της σπείρας.

Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται και πέμπτο μέλος. Όπως προέκυψε από την έρευνα της Αστυνομίας, οι εμπλεκόμενοι,  από τον  δρούσαν από τον Νοέμβριο του 2019 και διέπρατταν κλοπές και ληστείες.

Ελευσίνα, Μαγούλα,Μάνδρα, Ασπρόπυργος, Αιγάλεω, Άνω Λιόσια

Πεδίο δράσης, συμπληρώνει η Αστυνομία, ήταν περιοχές της Δυτικής Αττικής και κυρίως Ελευσίνα, Μαγούλα, Μάνδρα, Ασπρόπυργος, Άνω Λιόσια και Αιγάλεω. “Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας”, αναφέρει η Αστυνομία “οργάνωναν την δράση τους, εντοπίζοντας αρχικά, μονοκατοικίες και διαμερίσματα.

Ακολούθως κατόπτευαν το χώρο και εισέρχονταν στις οικίες, παραβιάζοντας την κεντρική θύρα τα παράθυρα ή τις μπαλκονόπορτες με χρήση διαρρηκτικών εργαλείων και αφαιρούσαν κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα άλλα αντικείμενα αξίας”.

Γάντια και κουκούλες

Κατά τη διάρκεια των διαρρήξεων χρησιμοποιούσαν γάντια και κάλυπταν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και δεν δίσταζαν σε περίπτωση που γίνονταν αντιληπτοί, να ασκήσουν βία σε βάρος των ενοίκων, προκειμένου να διατηρήσουν τα κλοπιμαία και εξασφαλίσουν τη διαφυγή τους.

Οι μαξιλαροθήκες

“Χαρακτηριστικό μάλιστα της δράσης τους”, συνεχίζει η Αστυνομία, “ήταν ότι, σχεδόν πάντα, αφαιρούσαν από τις οικίες μαξιλαροθήκες, τις οποίες χρησιμοποιούσαν για να τοποθετήσουν και μεταφέρουν τα κλοπιμαία”.

Μετά από έρευνες στις οικίες των κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, ρολόγια, κινητά τηλέφωνα και πιστόλι ρεπλίκα. Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί σαράντα μία  περιπτώσεις κλοπών από οικίες, ληστεία σε οικία και τρεις  κλοπές οχημάτων. Η συνολική λεία, υπερβαίνει τις -218.000- ευρώ. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, ληστείας, εμπρησμού και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Δείτε ακόμη

“Θα σας κάψουμε ζωντανούς” – Ρομά έκλεψαν μαγαζί και τα έκαναν «γυαλιά-καρφιά» (vids)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις