Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βαλεντίν μητέρα: Το ηχητικό με την 7χρονη στη Γαλλία – Ελεύθερος με όρους ο πατέρας
ΕΛΛΑΔΑ

Βαλεντίν μητέρα: Το ηχητικό με την 7χρονη στη Γαλλία – Ελεύθερος με όρους ο πατέρας

Βαλεντίν μητέρα: Η 7χρονη Βαλεντίν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον δικηγόρο του πατέρα της, Βασίλη Νουλέζα.

Βαλεντίν μητέρα«Είμαι η Βαλεντίνα, είμαι με τη μαμά μου, είμαι καλά, είμαι πολύ καλά», είναι τα λόγια της 7χρονης Βαλεντίν που από τα Χριστούγεννα του 2019, θεωρείται αγνοούμενη ύστερα από δήλωση του πατέρα της. Σε ηχητικό ντοκουμέντο, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, η 7χρονη Βαλεντίν έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον δικηγόρο του πατέρα της, Βασίλη Νουλέζα. Το κοριτσάκι λέει ότι είναι καλά μαζί με τη μαμά της, είναι χαρούμενη και ότι θέλει να παραμείνει στη Γαλλία, ενώ ρωτάει και αν είναι καλά ο πατέρας της.

Νωρίτερα ο πατέρας της 7χρονης Βαλεντίν αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης σε ΑΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας της 7χρονης Βαλεντίν υποστήριξε ότι δεν μπορούσε να μεγαλώσει το κοριτσάκι, το οποίο ήθελε να έχει μία καλύτερη ζωή και να μορφωθεί. Στην απολογία του έδωσε την ακριβή διεύθυνση στη Γαλλία, όπου διαμένει η μητέρα της Βαλεντίν.

Υπόθεση Βαλεντίν: Το χρονικό και η απολογία του πατέρα

Σημειώνεται πως στις 21 Δεκεμβρίου του 2019 μετέβη στη Γαλλία η μικρή Βαλεντίν, ενώ δύο ημέρες αργότερα ο πατέρας της -φοβούμενος τις νομικές επιπτώσεις- δήλωσε την εξαφάνισή της στις ελληνικές Αρχές. Όπως ομολόγησε ο πατέρας της Βαλεντίν ήταν αυτός που κάλεσε την εν λόγω γυναίκα να πάρει το παιδί στη Γαλλία, θέλοντας, όπως, είπε να της προσφέρει ένα καλύτερο μέλλον. Για να μπορέσει να περάσει τους απαραίτητους ελέγχους στο αεροδρόμιο, η μικρή χρησιμοποίησε το διαβατήριο της κόρης της θείας της, όπως έκανε γνωστό η αστυνομία. Ο πατέρας ομολόγησε την Τρίτη στις Αρχές πως ήταν αυτός που έστειλε την κόρη του στη Γαλλία για να μπορέσει να έχει μία καλύτερη τύχη.

Αποφάσισε να δηλώσει την εξαφάνιση της μικρής καθώς φοβήθηκε μήπως έχει μπλεξίματα με τον νόμο. Η οικογένεια είχε αντιμετωπίσει ιδιαίτερα δύσκολες καταστάσεις με την αστυνομία του Κονγκό, όταν έφευγε από την πατρίδα της. Όπως είπε, είχε συχνή επαφή με το παιδί του, που δήλωνε ευτυχισμένο στη Γαλλία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις