Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ρουβίκωνας ψυχίατρος: Επίθεση στο ιατρείο του Δουζένη
ΕΛΛΑΔΑ

Ρουβίκωνας ψυχίατρος: Επίθεση στο ιατρείο του Δουζένη

Ρουβίκωνας ψυχίατρος: «Κλασικό ψυχιατρικό πλυντήριο για πλούσιους που "ατύχησαν" ή το "παράκαναν"».

Ρουβίκωνας ψυχίατρος: Παρέμβαση στο γραφείο ψυχιάτρου, ο οποίος είναι επόπτης του Ψυχιατρικού Τμήματος των φυλακών Κορυδαλλού, έκανε ο Ρουβίκωνας. Σύμφωνα με όσα λέει στο rouvikonas.gr η αναρχική ομάδα ο συγκεκριμένος ψυχίατρος, μεταξύ άλλων, «έχει βγάλει γνωματεύσεις ψυχικής ασθένειας για την Βίκυ Σταμάτη και άλλους κατηγορούμενους του κύκλου Τσοχατζόπουλου». Ο Ρουβίκωνας χαρακτηρίζει το Ψυχιατρικό Τμήμα των φυλακών Κορυδαλλού «ιστορικό “μαγαζί” καταστολής. Βασανιστηρίων αλλά και νομότυπη πύλη αποφυλάκισης για όσους έχουν την οικονομική και πολιτική δύναμη να αγοράσουν την ελευθερία. Εκεί καταλήγουν τα ανθρώπινα ναυάγια των φυλακών, για να περιφέρονται χαπακωμένοι στους διαδρόμους χωρίς αίσθηση τόπου και χρόνου».

Η αναρχική ομάδα αναφερόμενη στον ψυχίατρο λέει ότι είναι «το κλασσικό ψυχιατρικό πλυντήριο για πλούσιους που “ατύχησαν” ή το “παράκαναν”». «Ας μην κοροϊδευόμαστε» συνεχίζει. «Η αστική δικαιοσύνη είναι μια απάτη» λέει. Μάλιστα διευκρίνισε ότι «οι νόμοι είναι φτιαγμένοι στα μέτρα των ισχυρών».

Σε ανάρτηση στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα μέλη του Ρουβίκωνα υποστηρίζουν, πως ο συγκεκριμένος ψυχίατρος είναι εκείνος που υπέγραψε τη βεβαίωση ψυχικής νόσου για τον Αριστείδη Φλώρο, ο οποίος είχε καταδικαστεί για την υπόθεση της Energa.

Στο βίντεο που ανάρτησαν οι ανιεξουσιαστές και που έχει καταγραφεί η επίσκεψη στο γραφείο του ψυχιάτρου, ακούγονται να τον προειδοποιούν πως «αν ξανακουστεί το όνομα σου, δεν θα μείνει τίποτα όρθιο» ενώ σε άλλο σημείο ακούγονται να του λένε «να εύχεσαι να μην ακουστεί ξανά το όνομα σου». Κατά την αποχώρηση τους, οι αντιεξουσιαστές επισημαίνουν στον ψυχίατρο «και να μας ευχαριστείς που δεν κάναμε τίποτα», έχοντας προσθέσει προηγουμένως πως «δεν θα σε βοηθήσουν ούτε δικαστές, ούτε αστυνομία, δεν μας φοβίζουν αυτά».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις