Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γιάφκα Σεπόλια: Τα ευρήματα στο δώμα της 28χρονης Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου
ΕΛΛΑΔΑ

Γιάφκα Σεπόλια: Τα ευρήματα στο δώμα της 28χρονης Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου

Γιάφκα Σεπόλια: Στην έρευνα που έγινε η αντιτρομοκρατική βρήκε δύο στοιχεία, που μπορεί να αποδειχθούν κομβικά για τη συνέχεια της έρευνας η οποία καλείται να απαντήσει για τις μελλοντικές ενέργειες της ομάδας περί τον "τοξοβόλο του Συντάγματος".

Γιάφκα Σεπόλια: Τα ψεύτικα γένια και μουστάκια, με τα οποία είχε μεταμφιεστεί σε ιερέα, κατά την αντιτρομοκρατική, ο “τοξοβόλος του Συντάγματος”, στη μεγάλη ληστεία τράπεζας στην Ευρυμάνθεια Αχαΐας, βρέθηκαν κρυμμένα μέσα στο μικρό δώμα, στα Σεπόλια, που είχε νοικιάσει η 28χρονη Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, η οποία είχε συλληφθεί μαζί του, μέσα σε τζιπ στην Αγία Παρασκευή στα τέλη Ιανουαρίου.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Τα είδη μεταμφίεσης βρέθηκαν από τους αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στο εσωτερικό μιας παλαιάς τηλεόρασης, που βρισκόταν σε μια γωνία του δώματος.

Η ύπαρξη μιας παλαιάς τηλεόρασης στο μικρό δώμα στο οποίο διέμενε από τον περασμένο Οκτώβριο η συνεργάτης του “τοξοβόλου” και παλαιότερα της Πόλας Ρούπα, έκανε εντύπωση στους αστυνομικούς και αποφάσισαν να ερευνήσουν το εσωτερικό της. Έτσι είδαν ότι εκεί έκρυβαν τα είδη μεταμφίεσης που είχαν χρησιμοποιηθεί για να εμφανισθεί ένας από την ομάδα ως ιερέας για να είναι πιο εύκολη η πρόσβαση στην τράπεζα της Ερυμάνθειας, που είχε ανοίξει για να πληρωθούν συντάξεις στους δικαιούχους.

Τότε, 7 Οκτωβρίου 2019, ο “τοξοβόλος” που μπήκε στο υποκατάστημα με έναν συνεργό του, ενώ τρίτος περίμενε στο αυτοκίνητο διαφυγής, είχε τραβήξει κάτω από τα ράσα που φορούσε ένα καλάσνικοφ και είχε υποχρεώσει τον διευθυντή της τράπεζας να κατέβουν στο υπόγειο, όπου υπήρχε το χρηματοκιβώτιο, από το οποίο οι δράστες άρπαξαν 150.000 ευρώ.

Δύο κομβικά στοιχεία

Στην έρευνα που έγινε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία βρήκε δύο στοιχεία, που μπορεί να αποδειχθούν κομβικά για τη συνέχεια της έρευνας η οποία καλείται να απαντήσει για τις μελλοντικές ενέργειες της ομάδας περί τον “τοξοβόλο του Συντάγματος”. Συγκεκριμένα, βρήκαν δύο κινητά τηλέφωνα, εκ των οποίων το ένα σε λειτουργία και στην πρίζα. Που σημαίνει ότι οι ειδικοί έχουν τη δυνατότητα στα εγκληματολογικά εργαστήρια να δουν και καταγράψουν τις κλήσεις προς άλλα άτομα, τα μηνύματα που έστελνε η καταζητούμενη τότε Αθανασοπούλου.

Έρευνα για δύο άνδρες

Πέραν αυτών, βασική μέριμνα των αστυνομικών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας είναι η  ταυτοποίηση δύο ακόμη ανδρών, οι οποίοι φέρονται να μετείχαν στις δράσεις της ομάδας, η οποία έως τώρα βαρύνεται για τη ληστεία στην Ερυμάνθεια και την οπλοκατοχή μέσα στο τζιπ (βαρύς οπλισμός). Επίσης, μέσα στο δώμα που είχε νοικιάσει η 28χρονη βρέθηκε ένας υπολογιστής, του οποίου το περιεχόμενο ερευνούν οι αστυνομικοί και κλειδιά, τα οποία σαφώς ανοίγουν κι άλλες πόρτες κρησφύγετων, που πιθανόν εικάζει η αντιτρομοκρατική, κρύβεται οπλισμός.

Στο δώμα υπήρχε κι άλλος ασύρματος, μέσω του οποίου και με τον κατάλληλο συντονισμό τα μέλη της ομάδας μπορούσα να ακούνε τις συνομιλίες των αστυνομικών της Άμεσης Δράσης και να λαμβάνουν ανάλογα τα μέτρα τους. Ένας όμοιος ασύρματος είχε βρεθεί και στο τζιπ μέσα στο οποίο συνελήφθησαν τρία μέλη της ομάδας στην Αγία Παρασκευή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις