Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κορωνοϊός Αγγλία: Η Βρετανία κήρυξε σοβαρή και άμεση απειλή τον ιό
ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός Αγγλία: Η Βρετανία κήρυξε σοβαρή και άμεση απειλή τον ιό

Κορωνοϊός Αγγλία: Με την εξέλιξη αυτή η κυβέρνηση αποκτά επιπλέον εξουσίες για την αντιμετώπιση της επέκτασης της επιδημίας.

Κορωνοϊός Αγγλία: Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ότι ο νέος κορωνοϊός αποτελεί σοβαρή και άμεση απειλή για τη δημόσια υγεία, μία απόφαση που δίνει στην κυβέρνηση επιπλέον εξουσίες για την αντιμετώπιση της επέκτασης της επιδημίας. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 908 και των κρουσμάτων σε 40.171.  «Ο υπουργός (Υγείας) κήρυξε ότι την εμφάνιση και τη μετάδοση του νέου κορωνοϊού αποτελεί σοβαρή και άμεση απειλή για τη δημόσια υγεία», ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. «Τα μέτρα που περιγράφονται στους κανονισμούς θεωρούνται αποτελεσματικός τρόπος καθυστέρησης ή αποτροπής περαιτέρω μετάδοσης του ιού», πρόσθεσε το υπουργείο.

Εξάλλου το υπουργείο Υγείας όρισε τα νοσοκομεία Arrowe Park και Kents Hill Park ως χώρους «απομόνωσης» και την επαρχία Χουμπέι στην Κίνα αλλά και την πρωτεύουσά της Ουχάν «μολυσμένες περιοχές».  Υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα έφτασαν οι δύο Έλληνες που έρχονται από την πόλη Ουχάν της Κίνας, που έχει τεθεί σε καραντίνα, λόγω κορωναϊού. Επιβιβάστηκαν μαζί με Βρετανούς κι άλλους Ευρωπαίους πολίτες σε ειδικά ναυλωμένο αεροπλάνο, από την πόλη της κινεζικής επαρχίας Χουμπέι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου υγείας, έχουν τηρηθεί όλα τα ιατρικά πρωτόκολλα κι έχουν γίνει οι απαραίτητες εξετάσεις για τον κορωναϊό. Παρότι οι δύο Έλληνες πολίτες δεν παρουσιάζουν καμία συμπτωματολογία, μεταφέρθηκαν από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, στο Γ.Ν. Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», που αποτελεί Νοσοκομείο Αναφοράς, με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία διακομιδή και τέθησαν σε εθελούσια απομόνωση και ιατρική παρακολούθηση για 14 μέρες.

Η ανακοίνωση του υπ. Υγείας:

«Μετά από συντονισμένες ενέργειες της Κυβέρνησης, επαναπατρίστηκαν σήμερα δύο Έλληνες πολίτες, που βρίσκονταν στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Οι δύο Έλληνες επιβιβάστηκαν μαζί με Βρετανούς και άλλους πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε ειδικά ναυλωμένο αεροπλάνο, από την πόλη Γουχάν της επαρχίας Χουμπέι. Έφτασαν στο Λονδίνο και στη συνέχεια οι δύο Έλληνες επιβιβάστηκαν σε στρατιωτικό αεροπλάνο, με προορισμό τη στρατιωτική αεροπορική βάση Patrica Di Mare, στη Ρώμη. Εκεί τους παρέλαβε ιατρικό κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ακολουθώντας το ειδικό πρωτόκολλο. Επιβιβάστηκαν σε ελληνικό στρατιωτικό αεροσκάφος, το οποίο είχε μεταβεί στη Ρώμη για αυτό το σκοπό και προσγειώθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Παρότι οι δύο Έλληνες πολίτες δεν παρουσιάζουν καμία συμπτωματολογία, μεταφέρθηκαν από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, στο Γ.Ν. Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», που αποτελεί Νοσοκομείο Αναφοράς, με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία διακομιδής, και θα τεθούν σε εθελούσια απομόνωση και ιατρική παρακολούθηση για 14 μέρες. Το Υπουργείο Υγείας ευχαριστεί όλο το προσωπικό που συμμετείχε και βοήθησε στον επαναπατρισμό των δύο συμπατριωτών μας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις