Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ταϊλάνδη μακελειό: Αυξήθηκαν οι νεκροί – Δεν σταματούσε να ρίχνει ο στρατιώτης
ΚΟΣΜΟΣ

Ταϊλάνδη μακελειό: Αυξήθηκαν οι νεκροί – Δεν σταματούσε να ρίχνει ο στρατιώτης

Ταϊλάνδη μακελειό: Στους 29 οι νεκροί από το φονικό σε εμπορικό κέντρο της Ταϊλάνδης.

Ταϊλάνδη μακελειό: Ο μακελάρης επαγγελματίας στρατιώτης από την Ταϊλάνδη σκόρπισε τον θάνατο χθες σε τουλάχιστον 29 συμπολίτες του πριν πέσει νεκρός από πυρά της αστυνομίας. Εξαγριωμένος από μια συμφωνία για περιουσιακά στοιχεία, ο 34χρονος υπαξιωματικός σκότωσε τουλάχιστον 29 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 57 σπέρνοντας τον τρόμο σε τέσσερις περιοχές γύρω από την πόλη Νακόν Ρατσασίμα. Λίγη ώρα αργότερα και έπειτα από κινηματογραφική καταδίωξη έπεσε νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας.

Τα περισσότερα από τα θύματά του βρίσκονταν στο εμπορικό κέντρο (Terminal 21) όπου και ο ένοπλος δολοφόνος παρέμεινε οχυρωμένος στην διάρκεια της νύχτας. Την ίδια στιγμή οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν αποκλείσει την γύρω περιοχή. Ο μακελάρης σκόρπισε τον θάνατο έχοντας κλέψει ένα επιθετικό όπλο, αλλά και πυρομαχικά από την βάση όπου υπηρετούσε.

Αυτόπτες μάρτυρες έτρεχαν αλλόφρονες να καλυφθούν από τις σφαίρες του δράστη, ο οποίος δεν σταματούσε να πυροβολεί, σκορπώντας τον θάνατο και τον πανικό.

Ταϊλάνδη μακελειό: Ήταν σαν ταινία με Ζόμπι

«Ήταν σαν ένα όνειρο… Είμαι ευγνώμων που παραμένω ζωντανή» ανέφερε η 48χρονη Sottiyanee Unchalee, η οποία ξέφυγε από τα πυρά του δράστη, καθώς βρήκε κρυψώνα μέσα στην τουαλέτα ενός γυμναστηρίου του εμπορικού κέντρου, όταν άκουσε τους πυροβολισμούς. Από την πλευρά του, ο καθηγητής από τις Φιλιππίνες Aldrin Baliquing τόνισε πως μπήκε σε μια αποθήκη για το προσωπικό όπου παρέμεινε «για έξι εξαντλητικές ώρες… Είμαι σοκαρισμένος».

«Ήταν σαν μια ταινία με ζόμπι. Άνθρωποι πηδούσαν πάνω στις μηχανές τους και έτρεχαν προς κάθε κατεύθυνση» σχολίασε ο 33χρονος Chanatip Somsakul, που κατάφερε να διαφύγει μαζί με τη γυναίκα του και την τριών ετών κόρη του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις