Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κόρινθος πυροβολισμοί: Ποιοι είναι οι Αλβανοί που άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών
ΕΛΛΑΔΑ

Κόρινθος πυροβολισμοί: Ποιοι είναι οι Αλβανοί που άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών

Κόρινθος πυροβολισμοί: Οι τρεις Αλβανοί κακοποιοί ανήκουν στη συμμορία που είχε κάνει τη μεγάλη ληστεία σε τράπεζα, στην Καλαμάτα αλλά και στην Πάργα, όπου και στις δύο περιπτώσεις δεν είχαν διστάσει να ανοίξουν πυρ.

Κόρινθος πυροβολισμοί: Δράστες ενόπλων ληστειών, ιδιαίτερα τραπεζών, οπλισμένοι πάντα με καλάσνικοφ και πιστόλια, κακοποιοί που πυροβολούσαν στον αέρα με ευκολία για να διαφύγουν και εν τέλει πυροβόλησαν και κατά αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής, είναι οι τρεις Αλβανοί κακοποιοί, οι οποίοι εξουδετερώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στην Αρχαία Κόρινθο.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Είναι με πάσα βεβαιότητα οι δράστες της ένοπλης ληστείας τράπεζας στο κέντρο της Πάργας, το πρωινό της 9ης Αυγούστου 2019, τότε που δύο από την εγκληματική οργάνωση, φορώντας καπελάκια τζόκεϊ, γυαλιά ηλίου και βερμούδες, για να προσομοιάζουν με τους τουρίστες που είχαν κατακλείσει την μαγευτική περιοχή, εισέβαλαν σε τράπεζα. Ακινητοποίησαν, τότε, πελάτες και υπαλλήλους άρπαξαν πάνω από 26.000 ευρώ και δολάρια Η.Π.Α και στο στάδιο της διαφυγής ο Αλβανός κακοποιός που καθόταν στην πόρτα εισόδου για να επιτηρεί την κίνηση, πυροβόλησε στο ταβάνι για εκφοβισμό.

Οι κάμερες ασφαλείας έπιασαν τον έναν από τους δράστες πολύ καθαρά και της εικόνας έλαβαν γνώση όλοι οι αστυνομικοί της ευρύτερης περιφέρειας. Λίγες ημέρες αργότερα, αστυνομικός της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος, εκτός υπηρεσίας,  τον εντόπισε στην Πρέβεζα και χωρίς να γίνει αντιληπτός κάλεσε τους συναδέλφους του.

Δραπέτης από το 2012 με άδεια

Ο 35χρονος Αλβανός, δραπέτης φυλακών από το 2012, όταν είχε λάβει άδεια από το σωφρονιστικό κατάστημα, είπε τότε ότι ήταν πράγματι παρών στη ληστεία, αλλά ότι τον είχε πάρει μαζί του, ως συνεργό,  άλλος Αλβανός, ο οποίος είχε φύγει από την περιοχή. Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε τότε είχε κλαπεί από τον Δήμο Πρέβεζας και το εγκατέλειψαν τα μέλη της συμμορίας στο Καρτέρι Θεσπρωτίας.

Το μερίδιο και το πιστόλι

Στην κατοχή του καθώς και σε έρευνα που έγινε σε οικία, όπου διέμενε προσωρινά και χρησιμοποιούσε ως κρησφύγετο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

το χρηματικό ποσό των 8.240 ευρώ και 100 δολάρια Η.Π.Α., ως προερχόμενα από τη ληστεία,

πιστόλι διαμετρήματος 9 mm,

πλαστή ταυτότητα ιταλικών Αρχών και

τρία κινητά τηλέφωνα.

Η σύλληψη του Αλβανού

Ξετυλίχθηκε το κουβάρι

Από αυτή τη ληστεία, όλα δείχνουν ότι οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, άρχισαν να ξετυλίγουν τον μίτο που οδήγησε στον εντοπισμό και των υπολοίπων μελών της ληστρικής ομάδας. Πιθανότατα, η ίδια συμμορία οργάνωσε μετά και εκτέλεσε άλλη μεγάλη ένοπλη ληστεία τράπεζας, αυτή τη φορά στην Καλαμάτα.

Κατά πληροφορίες ένας από τους ενόπλους, κατέβασε τον διευθυντή στο υπόγειο και από το χρηματοκιβώτιο άρπαξε πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό.

Ταυτοποιήθηκαν όλοι

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής μετά τη σύλληψη του 35χρονου ληστή της Πάργας, ταυτοποίησαν με έρευνα και τα στοιχεία των υπολοίπων. Τα μέλη της συμμορίας κινούνταν βόρεια και αποφάσισαν να κατέβουν στην Κόρινθο με άγνωστο τον τελικό προορισμό τους. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας τους εντόπισαν μετά από παρακολούθηση μέσα σε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ, κάτω από το κάστρο της αρχαίας Κορίνθου. Ενώ επιτηρούσαν τις κινήσεις τους, αντελήφθησαν ότι στο χώρο βρίσκονταν πενήντα μαθητές από τη Γαλλία που είχαν έρθει εκδρομή. Εκείνη τη στιγμή αποκλείστηκε κάθε ενέργεια.

Οι ληστές κινήθηκαν

Οι μαθητές όμως αποχώρησαν και οι τρεις Αλβανοί οπλισμένοι ληστές κινήθηκαν να βγουν από το αυτοκίνητό τους.

Τότε πετάχτηκαν οι αστυνομικοί και τους κάλεσαν να παραδοθούν. Αυτοί, άρχισαν να τρέχουν και ρίχτηκαν σε κοντινή χαράδρα για να ξεφύγουν.

Οι αστυνομικοί που τους ακολουθούσαν δέχθηκαν πυροβολισμούς χωρίς να τραυματιστούν. Ανταπέδωσαν στη χαράδρα και τραυμάτισαν δύο από τους κακοποιούς, οι οποίοι μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Κορίνθου ο ένας, στο Θριάσειο ο άλλος.

Ο τρίτος συνελήφθη κανονικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις