Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

11

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ Παναθηναϊκός 2-0: «Βράζουν» οι πράσινοι για τη διαιτησία
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΠΑΟΚ Παναθηναϊκός 2-0: «Βράζουν» οι πράσινοι για τη διαιτησία

ΠΑΟΚ Παναθηναϊκός 2-0: Καθαρό προβάδισμα πρόκρισης για τους Θεσσαλονικείς.

ΠΑΟΚ Παναθηναϊκός 2-0Με το ένα… πόδι στους «4» του Κυπέλλου βρίσκεται ο ΠΑΟΚ ύστερα από τη νίκη του με 2-0 στην Τούμπα κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο Δικέφαλος ξεκίνησε ορμητικά με σαφώς επιθετικότερες διαθέσεις μετά και την ήττα από τον ΠΑΟ πριν τρεις μέρες. Όμως η πρώτη καλή και σημαντική ευκαιρία ανήκε στον ΠΑΟ. Στο 15′ ο ΠΑΟ πλησίασε στο γκολ με επιθετική ενέργεια των Μακέντα και Χατζηγιοβάνη που κατέληξε σε ψηλοκρεμαστό σουτ του Κουρμπέλη, το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Πασχαλάκης. Στο 30′ πάλι ο Κουρμπέλης είχε τελική, με σουτ άστοχο ψηλότερα από την εστία του Πασχαλάκη.

Τρία λεπτά αργότερα ο Πέλκας από πάσα του Μπίσεσβαρ ανατράπηκε στην περιοχή από τον Ινσούα και το πέναλτι που καταλόγισε ο Ελβετός διαιτητής, μετέτρεψε σε γκολ ο Βιεϊρίνια ένα λεπτό αργότερα. Στη συγκεκριμένη φάση ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρήθηκε πολύ έντονα, καθώς στο ριπλέι φάνηκε πως ο Αργεντινός μπακ των «πράσινων» βρήκε πρώτα τη μπάλα και μετά είχε επαφή με τον Πέλκα. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τελικό σουτ του Χατζηγιοβάνη στο 44′ που μπλόκαρε ο Πασχαλάκης.

ΠΑΟΚ Παναθηναϊκός 2-0: Καθαρό προβάδισμα για πρόκριση

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με κυριαρχικές διαθέσεις και στο 49′ είχε τελική με ωραίο γωνιακό σουτ που έδιωξε ο Διουδης με πλονζόν. Στο 56′ ο ΠΑΟ έδειξε τα «δόντια» του, αλλά το σουτ του Νάγκι έφυγε άουτ. Ο ΠΑΟΚ προχώρησε σε αλλαγή με την είσοδο του Λάμπρου στο 62′ και ο Κατερινιώτης επιθετικός στο επόμενο λεπτό έχασε μοναδική ευκαιρία όταν μπερδεύτηκε κι έχασε τον έλεγχο της μπάλας σε πολύ καλή θέση. Ο ίδιος παίκτης έχασε στο 71′ ακόμα μεγαλύτερη ευκαιρία πλασάροντας τον Διούδη που έδιωξε σωτήρια με το πόδι σε κόρνερ.

Όμως στο 72′ ο Βαρέλα βρήκε λύση και με καρφωτή κεφαλιά σε φάουλ του Βιεϊρίνια, κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα του Παναθηναϊκού γράφοντας το 2-0. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να βομβαρδίζει την εστία του Διούδη και στο 80′ πάλι ο Λάμπρου έχασε τρίτη προσωπική ευκαιρία για ένα γκολ και λίγο αργότερα μια ακόμα. Το τέλος του αγώνα βρήκε τον ΠΑΟΚ νικητή με καθαρό προβάδισμα και φαβορί για την πρόκριση απέναντι σε έναν αξιόμαχο και φιλόδοξο Παναθηναϊκό, που είχε τις δικές του στιγμές και ευκαιρίες, αλλά όχι και την αποτελεσματικότητα της προηγούμενης μεταξύ τους αναμέτρησης.

ΠΑΟΚ Παναθηναϊκός 2-0: Οι δηλώσεις Δώνη

«Κακό αποτέλεσμα για εμάς με τον ΠΑΟΚ να έχει καθαρό σκορ. Είχαμε καλό πρώτο ημίχρονο, ισορροπημένο από τις δύο ομάδες με καλό τέμπο, χωρίς καθαρές ευκαιρίες. Είχαμε σημαντικές προϋποθέσεις για να γίνουμε επικίνδυνοι. Ο ΠΑΟΚ είχε μεγαλύτερη πίεση για το αποτέλεσμα, το πέναλτι που δόθηκε και το είδα πριν από λίγο, δεν υπάρχει και έβγαλε την πίεση από τον ΠΑΟΚ», είπε χαρακτηριστικά.

«Πρώτα έχω πάρει την μπάλα», λέει ο Ινσούα – «Κάποιος με χτύπησε στο γόνατο», απαντά ο Πέλκας

«Σε τέτοια ματς κόντρα σε τέτοιες ομάδες όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες.  Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με ένα πέναλτι, το οποίο αν δείτε στο ριπλέι πρώτα έχω πάρει την μπάλα. Μετά ίσως είναι πέναλτι, αλλά τέτοια ματς κρίνονται στις λεπτομέρειες. Υπάρχει απογοήτευση, γιατί θέλαμε να πάρουμε αποτέλεσμα. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλοί, στο δεύτερο δεν ήμασταν τόσο καλοί.  Παρά το 2-0, μπορούμε στο ΟΑΚΑ και με τον κόσμο να γυρίσουμε το ματς. Πρώτα θέλουμε να δούμε το παιχνίδι πρωταθλήματος και μετά να συγκεντρωθούμε στη ρεβάνς Κυπέλλου. Το Κύπελλο είναι ο πρώτος στόχος».

Τι δήλωσε ο Πέλκας: «Λογικό να υπάρχει αντίλογος. Αυτό που θυμάμαι από τη φάση – την είδα και σε ριπλέι μέσα – ήταν ότι ήθελα να βάλω γκολ και την ώρα που πάω να πλασάρω νιώθω κάποιος να με χτυπάει στο γόνατο και να πέφτω γιατί ήθελα να βάλω γκολ. Τώρα δεν χρειάζεται να μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία. VAR υπήρχε, ξένοι διαιτητές ήταν. Και Έλληνες διαιτητές να ήταν πιστεύω ότι και πάλι θα δινόταν το πέναλτι, γιατί ήταν. Οπότε προχωράμε. Θέλαμε να βγάλουμε μια αντίδραση μετά το τελευταίο αποτέλεσμα με τον Παναθηναϊκό».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις