Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / “Μαϊμού” τεχνικοί της ΔΕΗ: Εξαρθρώθηκε οργανωμένη συμμορία – Έκανε και… επενδύσεις
ΕΛΛΑΔΑ

“Μαϊμού” τεχνικοί της ΔΕΗ: Εξαρθρώθηκε οργανωμένη συμμορία – Έκανε και… επενδύσεις

"Μαϊμού" τεχνικοί της ΔΕΗ: Κατάγγειλαν ότι μέλη της οργάνωσης τους είχαν επισκεφθεί σαν συντηρητές ασανσέρ η τεχνικοί της ΔΕΗ, απέσπασαν την εμπιστοσύνη τους και τους άνοιξαν την πόρτα.

“Μαϊμού” τεχνικοί της ΔΕΗ: Πολίτες, που είχαν πέσει θύματα της πολυπρόσωπης συμμορίας Ρομά, τα μέλη της οποίας,  παριστάνοντας, άλλοτε τους συντηρητές ασανσέρ κι άλλοτε τους τεχνικούς της ΔΕΗ, αφαιρούσαν μετρητά και κοσμήματα, αναγνώρισαν τους δράστες σε δημοσιευθείσες φωτογραφίες και… αύξησαν τον αριθμό εισβολών, που ήταν γνωστός έως σήμερα.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Από τη συνεχιζόμενη έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής προκύπτει ότι στις 32 κλοπές και δύο ληστείες,  που είχαν διαπραχθεί σε βάρος ιδιοκτητών σπιτιών, προστίθενται τώρα σε συμπληρωματική δικογραφία άλλες δώδεκα κλοπές και μία ληστεία. Μόνο από τις νέες παράνομε ενέργειες η λεία των δέκα εννέα μελών του οργανωμένου κυκλώματος ανέρχεται σε 47.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Alphafreepress, στην Αστυνομία, μετά τη δημοσιοποίηση με εντολή εισαγγελέα των μελών της οργάνωσης, προσήλθαν πολίτες-θύματα από Αγία Παρασκευή, Μαρούσι, Γλυφάδα, Ζωγράφου, Καισαριανή. Κατάγγειλαν ότι μέλη της οργάνωσης τους είχαν επισκεφθεί σαν συντηρητές ασανσέρ η τεχνικοί της ΔΕΗ, απέσπασαν την εμπιστοσύνη τους και τους άνοιξαν την πόρτα.

Κάποιοι έμπαιναν κρυφά

Συνήθως κάποιοι απασχολούσαν τους ενοίκους και άλλοι που έμπαιναν κρυφά σήκωναν χρυσαφικά μεγάλης αξίας και μετρητά. Μία γυναίκα, σε κάποια στιγμή αντελήφθη ότι δεν ήταν πραγματικοί υπάλληλοι της ΔΕΗ και κινήθηκε να τους εγκλωβίσει για να ειδοποιήσει την Αστυνομία. Χειροδύναμοι οι δράστες την έσπρωξαν, την πέταξαν στο πάτωμα και εξαφανίστηκαν.

Ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την αποκάλυψη κι άλλων κλοπών η ληστειών, η Αlphafreepress, υπενθυμίζει ότι τα μέλη της συμμορίας, που εξορμούσαν από Λιόσια και Ζεφύρι, άρπαξαν τους τελευταίους οκτώ μήνες πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ, παριστάνοντας τους τεχνικούς της ΔΕΗ η τους συντηρητές ασανσέρ, ενώ ο εγκέφαλος, διέθετε και τραπεζική θυρίδα!

Χιλιάδες ευρώ σε… κάλτσες

Όταν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής την άνοιξαν, βρήκαν στο εσωτερικό της 32.000 ευρώ, τοποθετημένα μέσα σε… κάλτσες (!). Σε επιχείρηση της Αστυνομίας σε Αχαρνές και Άνω Λιόσια, συνελήφθησαν τον Δεκέμβριο  δέκα έξι μέλη της συμμορίας, ενώ αναζητούνται άλλα τρία. Με τα χρήματα των κλοπών από τα σπίτια ανύποπτων πολιτών, προχωρούσαν σε “επενδύσεις”. Αγόραζαν ταξί, τα οποία νοίκιαζαν σε οδηγούς, πολυτελή αυτοκίνητα και καταστήματα.

Η παρακολούθηση στις λαϊκές

Η Αστυνομία δίνει ενδιαφέρουσα περιγραφή του τρόπο δράσης και επιλογής των θυμάτων τους.

“Μετέβαιναν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπου λάμβαναν χώρα λαϊκές αγορές, σε συνοικιακούς δρόμους ή σε τοποθεσίες με καταστήματα-σούπερ μάρκετ, προκειμένου να αναζητήσουν ηλικιωμένα άτομα. Αφού εντόπιζαν τα θύματά τους, παρακολουθούσαν τις κινήσεις τους, μέχρι τη στιγμή που επέστρεφαν στις οικίες τους.

Συνήθως δύο εκ των μελών της οργάνωσης, προσέγγιζαν τα ηλικιωμένα άτομα, λίγο πριν εισέλθουν στην οικία τους, όπου, προσποιούμενοι τους τεχνικούς-υπαλλήλους της Δ.Ε.Η. ή του Δήμου ή συντηρητές ανελκυστήρων, τους αιφνιδίαζαν και προφασιζόμενοι την ύπαρξη τεχνικής  βλάβης, όπως διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος στην οικία τους ή βλάβη του ανελκυστήρα, κατάφερναν να εισέλθουν στις οικίες τους”.

Αναφέρει ακόμη η Αστυνομία:

“Φρόντιζαν να περιορίζουν τους παθόντες στο χώρο της κουζίνας, όπου τους αποπροσανατόλιζαν με διάφορες προφάσεις, βάζοντάς τους να ενεργοποιήσουν τις εστίες της κουζίνας ή να βράσουν νερό σε οικιακά σκεύη ή να αδειάσουν το ψυγείο”.

Για να έχουν το πεδίο ελεύθερο…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις