Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Κοτανίδης ιατρικό λάθος: ΕΔΕ για τον θάνατο του ηθοποιού από γιατρούς του “Γεννηματάς”
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κοτανίδης ιατρικό λάθος: ΕΔΕ για τον θάνατο του ηθοποιού από γιατρούς του “Γεννηματάς”

Κοτανίδης ιατρικό λάθος: Μετά την επέμβαση που έκανε στο έντερο, προκλήθηκαν επιπλοκές, με αποτέλεσμα αυτό να σπάσει.

Κοτανίδης ιατρικό λάθος: Προκαταρκτική εξέταση για τον θάνατο του Γιώργου Κοτανίδη, πραγματοποιεί το νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς». Η έρευνα, την οποία διενεργεί ο διευθυντής της Γ’ Χειρουργικής Κλινικής, κ. Ηρακλής Τσίπρας, ξεκίνησε μετά από καταγγελίες που έγιναν από συγγενείς και συναδέλφους του γνωστού ηθοποιού, για «λάθη» που πιστεύουν πως έγιναν, παρουσιάζοντας επιπλοκή μετά από χειρουργείο. Ο 74χρονος ηθοποιός τον περασμένο Δεκέμβρη είχε μπει στο νοσοκομείο για μία επέμβαση στο έντερο, αλλά τα πράγματα δεν πήγαν καλά. Πριν την εισαγωγή του στο «Γεννηματάς» είχε προηγηθεί η νοσηλεία του στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» για ειλεό, ο οποίος τελικά δεν χρειάστηκε επέμβαση.

Μετά την επέμβαση που έκανε στο έντερο, προκλήθηκαν επιπλοκές, με αποτέλεσμα αυτό να σπάσει. Ο ηθοποιός υπέστη περιτονίτιδα και στη συνέχεια εκδήλωσε σηψαιμία, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του πριν από μία περίπου εβδομάδα. Με τις καταγγελίες που έγιναν από συναδέλφους τους, όπως ο Κώστας Αρζόγλου, διατάχθηκε έρευνα και στο «Γεννηματάς» εξετάζουν προσεκτικά όλο το ιστορικό του ηθοποιού κατά την νοσηλεία του, αναζητώντας τυχόν παραλείψεις ή τυχόν ιατρικό λάθος. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας αναμένεται σε περίπου δύο εβδομάδες.

Οι φίλοι του μιλούν για αμέλεια

Σε ιατρική αμέλεια αποδίδουν το θάνατο του Γιώργου Κοτανίδη, οι φίλοι συνάδελφοί του, Κώστας Αρζόγλου, Γρηγόρης Ψαριανός και Υβόννη Μαλτέζου. Συγκεκριμένα καταγγέλλουν ότι έγινε μια σειρά από ιατρικά λάθη αλλά και χειρουργικές επεμβάσεις που δεν πήγαν καλά με αποτέλεσμα να του στερήσουν τη ζωή. Μιλώντας στο χθεσινό κεντρικό δελτίο του Star, ο ηθοποιός Κώστας Αρζόγλου ανέφερε «Ξέρω ότι όλα ξεκίνησαν από έναν ειλεό και από έναν κακό χειρισμό κατέληξε να έχει πρόβλημα στην καρδιά».

Όπως έγινε γνωστό ο Γιώργος Κοτανίδης εισήχθη τις γιορτές στο νοσοκομείο για μια επέμβαση ρουτίνας. Ωστόσο κάτι δεν πήγε καλά και οδήγησε στον απρόσμενο και άδικο χαμό του, σύμφωνα με τους συναδέλφους του. «Το μάθαμε πριν από τρεις ημέρες ότι ο Γιώργος ήταν στην εντατική. Ξέραμε ότι θα μπει για μια εγχείρηση ρουτίνας τα Χριστούγεννα, μάθαμε ότι χειρουργήθηκε, ότι δεν πήγε καλά η εγχείρηση, δεύτερη φορά και τρίτη φορά μέσα σε έναν μήνα. Καταλάβαμε ότι κάτι δεν πήγε καλά με τα χειρουργεία. Έφυγε άδικα», δήλωσε η Υβόννη Μαλτέζου. «Απίστευτο. Μας αποχαιρέτησε ξαφνικά- θύμα ιατρικής αμέλειας;..- ο φίλος μας Γιώργος Κοτανίδης» έγραψε σε ανάρτησή του στο facebook o Γρηγόρης Ψαριανός.

Η υγεία του και η αδυναμία στις κόρες του

Ο Γιώργος Κοτανίδης γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 1945 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Δείγμα της δουλειάς του στο θέατρο είναι οι παραστάσεις Το δείπνο (2018), Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα (2013), Πρόβα νυφικού (2014), Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα (2013), Περικλής (2011), Δυτική αποβάθρα (2014).

Ο Γιώργος Κοτανίδης, που πέθανε ενώ αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, δεν πρόλαβε να χαρεί πολύ την ευτυχία και την οικογένεια της μικρής κόρης του, την οποία συνόδευσε στα σκαλιά του Δημαρχείου στις 30 Ιουνίου του 2019. Τότε η Αντιγόνη παντρεύτηκε τον εκλεκτό της καρδιάς της Γιάννο Μήτσο. Ακόμα και τότε που πολλοί από τους φίλους και τους καλεσμένους του γάμου γνώριζαν την περιπέτεια με την υγεία του, εκείνος δεν άφησε στιγμή να φανεί το παραμικρό χαρίζοντας σε όλους το γοητευτικό του χαμόγελο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις