Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κοροναϊός Κίνα: Σε διεθνή απομόνωση η χώρα
ΚΟΣΜΟΣ

Κοροναϊός Κίνα: Σε διεθνή απομόνωση η χώρα

Κοροναϊός Κίνα: Όλο και περισσότερες χώρες αναστέλλουν τις αεροπορικές τους συνδέσεις με την Κίνα.

Κοροναϊός ΚίναΟ νέος κορονοϊός που πρωτοεμφανίστηκε τον Δεκέμβριο από την κινεζική πόλη Ουχάν έχει σπείρει τον τρόμο παγκοσμίως. Συνολικά έχουν χάσει τη ζωή τους 259 άνθρωποι, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό.

Παράλληλα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του τελευταίου εικοσιτετραώρου έχουν ανέλθει σε 2.102, γεγονός που αυξάνει το σύνολο των ασθενών σε 11.791. Όλο και περισσότερες χώρες σταματούν τις αεροπορικές τους συνδέσεις με την Κίνα, με αποτέλεσμα η ασιατική χώρα με τον μεγαλύτερο πληθυσμό να βρίσκεται σε διεθνή απομόνωση.

Κοροναϊός Κίνα: Αναστολή των πτήσεων από το Βιετνάμ

Το Βιετνάμ κήρυξε σήμερα υγειονομική κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της επιδημίας και ανέφερε ότι θα αναστείλει όλες τις πτήσεις προς και από την Κίνα. Η κυβέρνηση ανέφερε επίσης ότι θα σταματήσει να εκδίδει θεωρήσεις διαβατηρίων για τους ξένους επισκέπτες που βρίσκονταν στην Κίνα τις προηγούμενες δύο εβδομάδες. Όλες οι άδειες που είχαν δοθεί για πτήσεις ανάμεσα στο Βιετνάμ και την Κίνα, περιλαμβανομένης της Ταϊβάν, του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο, έχουν ανακληθεί μέχρι νεωτέρας, ανέφερε η κυβέρνηση σε μια ανακοίνωση.

Η εταιρία χαμηλού κόστους Vietjet Air και ο εθνικός αερομεταφορέας Vietnam Airlines είχαν ανακοινώσει νωρίτερα ότι αναστέλλουν όλες τις πτήσεις προς και από την Κίνα από σήμερα, 1η Φεβρουαρίου. «Λαμβάνοντας υπόψη πόσο εκτεταμένος είναι ο ιός και ακολουθώντας την εντολή της κυβέρνησης, όλες οι πτήσεις προς την Κίνα θα ανασταλούν από σήμερα», ανέφερε η Vietnam Airlines στην πιο πρόσφατη ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις