Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κοροναϊός Βρετανία: Επιβεβαιωμένα τα δύο πρώτα κρούσματα
ΚΟΣΜΟΣ

Κοροναϊός Βρετανία: Επιβεβαιωμένα τα δύο πρώτα κρούσματα

Κοροναϊός Βρετανία: Πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα των δύο κρουσμάτων δεν δόθηκαν.

Κοροναϊός Βρετανία: Ο νέος κοροναϊός έφτασε και στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς δύο άτομα φέρονται να είναι θετικά στον ιό, όπως μεταδίδει το BBC. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα δύο άτομα είναι μέλη της ίδιας οικογένειας. Πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα των δύο κρουσμάτων δεν δόθηκαν. «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι δύο ασθενείς στην Αγγλία, οι οποίοι είναι μέλη της ίδιας οικογένειας, είναι θετικοί στον κοροναϊό. Λαμβάνουν ειδική νοσηλεία» ανακοίνωσε ο Κρις Γουίτι, επικεφαλής της Υγειονομικής Υπηρεσίας της Αγγλίας. Η συγκεκριμένη εξέλιξη, έρχεται μία ημέρα μετά την έκτακτη συνεδρίαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ο οποίος σήμανε «παγκόσμιο συναγερμό» για την εξάπλωση του φονικού ιού. Μέχρι στιγμής ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 213 -όλοι στην Κίνα- ενώ τα κρούσματα υπερβαίνουν τα 9.000, η πλειοψηφία των οποίων στην ασιατική χώρα.

Οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν ένα πέμπτο κρούσμα του κοροναϊού στη χώρα. Πρόκειται για έναν εργαζόμενο που απασχολείται στην ίδια εταιρεία όπου εντοπίστηκαν οι τέσσερις άλλοι άνθρωποι που νόσησαν από τον κινεζικό ιό, στο κρατίδιο της Βαυαρίας. «Αυτό αφορά έναν εργαζόμενο στην εταιρεία Στάρνμπεργκ, στην οποία εργάζονται οι τέσσερις άλλοι νοσούντες», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας του γερμανικού κρατιδίου, προσθέτοντας πως επιπλέον πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες αργότερα την Παρασκευή.

Κρούσματα και στην Ιταλία

Σε συνέντευξή τύπου που πραγματοποιήθηκε στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε αναφέρθηκε στα δυο κρούσματα κοροναϊού τα οποία μόλις επιβεβαιώθηκαν στην ιταλική πρωτεύουσα και υπογράμμισε: «Δεν είμαστε απροετοίμαστοι. Το νοσοκομείο λοιμωδών νόσων Σπαλαντσάνι της Ρώμης στο οποίο μεταφέρθηκαν οι δυο Κινέζοι τουρίστες, στον τομέα του αποτελεί πραγματική Βίβλο. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να δημιουργηθεί πανικός και τεράστια κοινωνική ανησυχία».

Ο Κόντε πρόσθεσε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να διαπιστωθεί με ποιά άτομα μπορεί να ήρθαν σε επαφή, κατά την παραμονή τους στην Ιταλία, οι δυο τουρίστες που νοσούν, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω κίνδυνος μετάδοσης. «Είμαι αισιόδοξος ότι τα περιστατικά αυτά θα είναι μεμονωμένα», τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης. «Η κατάσταση είναι υπό πλήρη έλεγχο. Το ότι διαγνώσθηκαν τα δυο αυτά περιστατικά είναι αρκετά φυσικό, από την στιγμή που στην Ευρώπη, συνολικά, έχουμε ήδη δέκα κρούσματα» δήλωσε, από την μεριά του, ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα. Ο διευθυντής, τέλος, του νοσοκομείου Σπαλαντσάνι, Τζουζέπε Ιπόλιτο, πρόσθεσε ότι «οι δυο Κινέζοι τουρίστες στους οποίους διαγνώστηκε ο κοροναϊός έχουν τεθεί σε απομόνωση και η γενικότερη κατάσταση της υγείας τους είναι καλή».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις