Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κοροναϊός Κύπρος: Ύποπτο κρούσμα στην Κύπρο
ΚΟΣΜΟΣ

Κοροναϊός Κύπρος: Ύποπτο κρούσμα στην Κύπρο

Κοροναϊός Κύπρος: Ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο άντρας έχει τεθεί σε καραντίνα, ενώ αναμένεται να διεξαχθούν ειδικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για κρούσμα κοροναϊού.

Κοροναϊός ΚύπροςΣυναγερμός σήμανε σήμερα στην Κύπρο για ύποπτο κρούσμα κοροναϊού στη Λευκωσία. Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Υγείας, τις οποίες επικαλείται το Sigmalive, πρόκειται για άτομο από την Κίνα, το οποίο είχε φτάσει πρόσφατα στην Κύπρο. Ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο άντρας, ο οποίος παρουσίασε συμπτώματα υψηλού πυρετού, έχει τεθεί σε καραντίνα, ενώ αναμένεται να διεξαχθούν ειδικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για κρούσμα κοροναϊού. Υπενθυμίζεται ότι με ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου προηγουμένως, σχετικά με πληροφορίες για εμφάνιση κρούσματος κοροναϊού στην Κύπρο, διέψευδε την εμφάνιση κρούσματος ξεκαθαρίζοντας ότι οι πληροφορίες αυτές δεν ισχύουν.

Την ίδια ώρα το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου εξέδωσε νέα ταξιδιωτική οδηγία για την Κίνα, αναφέροντας ότι «οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας που βρίσκονται προσωρινά ή διαμένουν στην Κίνα συμβουλεύονται όπως αποφύγουν εντελώς μετάβαση τους στην επαρχία Χουμπέι ένεκα επιδημίας ενός νέου στελέχους κοροναϊού που όπως έχει επιβεβαιωθεί μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Καλούνται επίσης να αποφύγουν μη αναγκαία ταξίδια στο υπόλοιπο της επικράτειας Κίνας», σημειώνει στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών το οποίο εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία. Υπενθυμίζεται ότι χθες ύποπτο κρούσμα για κοροναϊό ακούστηκε ότι βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, στο ΑΧΕΠΑ, ωστόσο οι εξετάσεις του βγήκαν «καθαρές».

Κοροναϊός: Τα κρούσματα σε Ευρώπη
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις