Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τουρκία Λιβύη στρατός: Φρεγάτα συνόδευσε πλοίο που μετέφερε θωρακισμένα άρματα
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία Λιβύη στρατός: Φρεγάτα συνόδευσε πλοίο που μετέφερε θωρακισμένα άρματα

Τουρκία Λιβύη στρατός: Ο εξειδικευμένος ιστότοπος Marine Traffic, που παρακολουθεί όλα τα πλοία σε πραγματικό χρόνο, ανέφερε ότι το Bana έπλεε σήμερα το απόγευμα στα ανοιχτά της Σικελίας.

Τουρκία Λιβύη στρατόςΤο γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» εντόπισε την Τετάρτη, στα ανοιχτά των λιβυκών ακτών, μια τουρκική φρεγάτα η οποία συνόδευε ένα φορτηγό πλοίο που μετέφερε θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού με προορισμό την Τρίπολη της Λιβύης, όπως ανέφερε σήμερα μια γαλλική στρατιωτική πηγή. Το φορτηγό πλοίο Bana, με σημαία Λιβάνου, έπιασε την Τετάρτη στο λιμάνι της Τρίπολης, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Ο εξειδικευμένος ιστότοπος Marine Traffic, που παρακολουθεί όλα τα πλοία σε πραγματικό χρόνο, ανέφερε ότι το Bana έπλεε σήμερα το απόγευμα στα ανοιχτά της Σικελίας.

Μάλιστα χθες προκλήθηκε ανησυχία στις τάξεις του Χαλίφα Χάφταρ ύστερα από την εμφάνιση δύο τουρκικών φρεγατών, οι οποίες βγήκαν ανοιχτά της πρωτεύουσας της Τρίπολης στη Λιβύη, όπου είναι η έδρα της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας του πρωθυπουργού, Φαγιέζ αλ Σαράζ, τον οποίο στηρίζει ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν. Οι φρεγάτες ήταν ορατές από την ακτή και το Libya Review έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες. Παράλληλα στον ανεπίσημο λογαριασμό του Λιβυκού Εθνικού Στρατού LNA στο Twitter αναφέρεται: «Τουρκικές μονάδες και άρματα μάχης αποβιβάστηκαν στην Τρίπολη και με προστασία από τις ταξιαρχίες Αλναβάσι και Αλράντα κινούνται προς την αεροπορική βάση της Μιτίγκα». Πάντως, σύμφωνα με ανακοίνωση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο Twitter, οι φρεγάτες βρίσκονται στην περιοχή και περισυλλέγουν πρόσφυγες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις