Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κύκλωμα κάνναβης: Το “μέλι”, τα “λεμόνια” και το… αυτοκίνητο
ΕΛΛΑΔΑ

Κύκλωμα κάνναβης: Το “μέλι”, τα “λεμόνια” και το… αυτοκίνητο

Κύκλωμα κάνναβης: Η δικογραφία περιλαμβάνει ακόμα 15 άτομα, τα οποία προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από την συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση και έχουν εξακριβωθεί τα στοιχεία ταυτότητας τους.

Κύκλωμα κάνναβης: Το “μέλι” τα… λεμόνια και το αυτοκίνητο! Ήταν οι κωδικές λέξεις μελών κυκλώματος, που καλλιεργούσε, αποθήκευε, επεξεργαζόταν και διοχεύτευε μεγάλες ποσότητες κάνναβης, όταν μιλούσαν στο τηλέφωνο για να προσδιορίσουν τα ακριβή είδη των ναρκωτικών ουσιών, που είχαν παραγγελθεί στην οργάνωση!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Αγρότες οι περισσότεροι από τους έξι, που συνελήφθησαν μετά από επιχείρηση της Ασφάλειας Τρίπολης, χρησιμοποιούσαν παρεμφερείς με τα προϊόντα κωδικούς, προσθέτοντας και την ποσότητα που επρόκειτο να πουληθεί. Έτσι, σύμφωνα με τις πληροφορίες της Alphafreepress, οι παραγγελίες γίνονταν με φράσεις του στυλ “θέλω ένα κιλό μέλι” ή άλλη φορά “βάλε μισό κιλό λεμόνια” ή και “θέλω μισό αυτοκίνητο”.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Τρίπολης ερευνούσαν καιρό τις σκοτεινές δραστηριότητες των έξι ανδρών που επίσημα εμφανίζονταν σαν αγρότες η μελισσοκόμοι. Στο τελικό στάδιο των ερευνών, σε περιοχές του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση και συνελήφθησαν τα έξι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ηλικίας από 49 έως 64 ετών.

Σε Αρκαδία, Λακωνία, Αχαία, Αττική, Κυκλάδες, Κρήτη

Όπως προέκυψε από την  έρευνα, τα μέλη της  οργάνωσης, δραστηριοποιούνταν, τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2019 στην καλλιέργεια, μεταφορά, αποθήκευση, επεξεργασία και πώληση ακατέργαστης κάνναβης σε Αρκαδία, Λακωνία, Αχαΐα, Αττική, Κυκλάδες και Κρήτη.

Οι τηλεφωνικές συνδέσεις

“Προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών”, τονίζουν οι αρμόδιοι αξιωματικοί “χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών, ενώ κατά τις μεταξύ τους συνομιλίες, επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης”.

Έρευνες σε σπίτια – αποθήκες

Κατά τη διάρκεια της  επιχείρησης, διενεργήθηκαν σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, παράλληλες έρευνες σε οικίες, αποθήκες, υπαίθριους χώρους, οχήματα, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Πάνω από 94 κιλά ακατέργαστης κάνναβης (φούντα), πάνω από 449 κιλά φυτικά αποσπάσματα κάνναβης (κλαδιά-φύλλα-φούντα), 108 κιλά φυτικά αποσπάσματα κάνναβης (φύλλα και κλαδιά), πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας και καρτών sim, το χρηματικό ποσό των -42.100- ευρώ, 4 ηλεκτρονικές ζυγαριές και αυτόματο μηχάνημα καταμέτρησης χρημάτων, ιδιόχειρες σημειώσεις για την πώληση ακατέργαστης κάνναβης και 5 κυνηγετικά όπλα, που κατείχαν οι εμπλεκόμενοι,  άνευ αδείας, καθώς και πλήθος φυσιγγίων.

Η δικογραφία περιλαμβάνει ακόμα 15 άτομα, τα οποία προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από την συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση και έχουν εξακριβωθεί τα στοιχεία ταυτότητας τους.

Τα προσδοκώμενα έσοδα της εγκληματικής οργάνωσης, με τη διάθεση της κάνναβης στην εγχώρια παράνομη αγορά, υπολογίζεται ότι θα ξεπερνούσαν το 1.0 00.000 ευρώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις