Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κοροναϊός Κίνα: Αυξάνονται τα θύματα, μεγαλώνει ο τρόμος στην Ευρώπη
ΚΟΣΜΟΣ

Κοροναϊός Κίνα: Αυξάνονται τα θύματα, μεγαλώνει ο τρόμος στην Ευρώπη

Κοροναϊός Κίνα: Η επιδημία ιογενούς πνευμονίας ξέσπασε στην πόλη Ουχάν, την πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι.

Κοροναϊός Κίνα: Ολοένα και μεγαλώνει ο αριθμός των θυμάτων στην Κίνα από τον νέο κοροναϊό. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των υγειονομικών αρχών, τα θύματα από την επιδημίας ιογενούς πνευμονίας, έφτασαν τα 132, καθώς έχασαν την ζωή τους άλλοι 26 άνθρωποι. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσαν, εντόπισαν νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, φτάνοντας σχεδόν τα 6.000 (5.974 για την ακρίβεια). Παράλληλα, η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας, ανακοίνωσε πως υπάρχουν άλλα 9.239 ύποπτα δείγματα που είναι υπό εξέταση.

Τα νέα θύματα έρχονται και αυτά από την επαρχία Χουμπέι, όπου βρίσκεται η πόλη Ουχάν, στην οποία και εντοπίστηκε ο κοροναϊός. Στην πλειοψηφία τους τα θύματα προέρχονται από την πόλη, η οποία αριθμεί 11 εκατομμύρια κατοίκους, όπου οι κάτοικοι παραμένουν σε καραντίνα. Ο ιός έχει αρχίσει να εξαπλώνεται και στην Ευρώπη, καθώς ήδη έχουν βρεθεί τέσσερα δείγματα στην Γαλλία, καθώς και άλλα τρία στην Γερμανία, προκαλώντας τεράστια ανησυχία.

Κοροναϊός: Στην Ιαπωνία επέστρεψαν 206 κάτοικοι

Στην Ιαπωνία επέστρεψαν με ειδικό αεροσκάφος, 206 υπήκοοι, που βρίσκονταν στην πόλη Ουχάν της Κίνας, όπου ξέσπασε ο νέος κοροναϊός. Η κυβέρνηση ναύλωσε αεροσκάφος για να παραλάβει τους κατοίκους και αυτό έφτασε στο αεροδρόμιο του Τόκιο. Στο αεροσκάφος υπήρχε και ιατρικό προσωπικό που έκανε ερωτήσεις στους Ιάπωνες υπηκόους που επαναπατρίστηκαν, για να εξακριβώσει αν κάποιος έχει συμπτώματα μόλυνσης.

Οι άνθρωποι που επαναπατρίστηκαν οδηγήθηκαν με λεωφορεία σε νοσοκομεία για να υποβληθούν σε εξετάσεις, σύμφωνα με ιαπωνικά ΜΜΕ. Δεν προβλέπεται να τεθούν σε υποχρεωτική καραντίνα, αλλά η κυβέρνηση τους έχει ζητήσει να μη βγουν από τα σπίτια τους στην Ιαπωνία για δύο εβδομάδες ώστε να αποφευχθεί η δυνητική εξάπλωση του κοροναϊού αν είναι φορείς του.

Κοροναϊός: Σε καραντίνα βάζει τους Αυστραλούς ο πρωθυπουργός

Την ίδια ώρα, η Αυστραλία έχει αποφασίσει να βάλει σε καραντίνα όλους τους Αυστραλούς υπηκόους που θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους από την Κίνα και την πόλη Ουχάν. Αυτό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Σκοτ Μόρισον, στους δημοσιογράφους. Οι Αυστραλοί υπήκοοι θα μεταφερθούν μάλιστα στο νησί των Χριστουγέννων, έως ότου διαπιστωθεί πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. «Αποφασίσαμε να καταρτίσουμε σχέδιο για τη διεξαγωγή επιχείρησης προκειμένου να αναχωρήσουν απομονωμένοι και ευάλωτοι Αυστραλοί από την πόλη Ουχάν και την επαρχία Χουμπέι», δήλωσε στην Καμπέρα.

Σε ετοιμότητα για τον κοροναϊό η Ελλάδα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις