Αθήνα

°C

Δευτέρα

18

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ασέλγεια σε ανήλικο: Γιατρός κακοποιούσε σεξουαλικά αγόρι στην Κρήτη
ΕΛΛΑΔΑ

Ασέλγεια σε ανήλικο: Γιατρός κακοποιούσε σεξουαλικά αγόρι στην Κρήτη

Ασέλγεια σε ανήλικο: Ο κατηγορούμενος φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά το ανήλικο αγόρι από την ηλικία των επτά ετών.

Ασέλγεια σε ανήλικο: Στο εδώλιο αναμένεται να καθίσει σήμερα ένας γιατρός από την Κρήτη, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για υπόθεση ασέλγειας σε βάρος ανήλικου αγοριού πριν αρκετά χρόνια. Συγκεκριμένα, ο γιατρός φέρεται να ασελγούσε -επί σειρά ετών- σε βάρος του ανήλικου παιδιού που είχε αποκτήσει η πρώην γυναίκα του από προηγούμενο γάμο. Παρά το ότι ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι είναι αθώος, μέσα στο 2019 κρίθηκε ένοχος σε δύο διαφορετικές δίκες. Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, ο κατηγορούμενος φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά το ανήλικο αγόρι από την ηλικία των επτά ετών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο επίμαχο παραπεμπτικό βούλευμα με το οποίο ο γιατρός είχε καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου τον περασμένο Ιούνιο, ο κατηγορούμενος φέρεται να ασελγούσε σε βάρος του ανηλίκου από το 2005 έως το 2014. Με λίγα λόγια, σύμφωνα πάντα με τις Αρχές, ο γιατρός φέρεται να ασελγούσε σε βάρος του αγοριού για εννέα ολόκληρα χρόνια, μέχρι το παιδί να γίνει 16 ετών. Ο ανήλικος, ωστόσο, αποκάλυψε τα όσα φέρεται να περνούσε στα χέρια του κατηγορούμενου, αφότου εκείνος χώρισε με τη μητέρα του. Ειδικότερα, φέρεται να αποκάλυψε στη μητέρα του το 2015 τα όσα φέρεται να βίωσε.

Ασέλγεια σε ανήλικο: Η φρίκη στο μπάνιο και στο υπόγειο

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο γιατρός ασελγούσε σε βάρος του ανήλικου αγοριού σε διάφορα μέρη, μεταξύ άλλων στο μπάνιο και στο υπόγειο. Ο γιατρός κάθισε στο εδώλιο του κατηγορούμενου τον περασμένο Ιούνιο. Στα τέλη του μήνα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για κακουργηματικές πράξεις, χωρίς να του χορηγήσει κανένα ελαφρυντικό.

Παρά το ότι ο γιατρός είχε αρνηθεί τις κατηγορίες κάνοντας λόγο για σκευωρία σε βάρος του, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο καταδικάζοντάς τον σε συνολική ποινή κάθειρξης 16 ετών. Ωστόσο, ο γιατρός δεν είχε οδηγηθεί στη φυλακή: Το δικαστήριο χορήγησε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του υπό τους όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 10.000 ευρώ, της υποχρέωσης διαμονής του στο Ηράκλειο και της απαγόρευσης να πλησιάζει το θύμα σε απόσταση 200 μέτρων από το ίδιο, το σπίτι του και τον χώρο εργασίας της μητέρας του.

Η ποινή φυλάκισης του γιατρού

Για την επίμαχη υπόθεση, ωστόσο, ο γιατρός δικάστηκε και καταδικάστηκε ξανά, μερικούς μήνες αργότερα και από άλλο δικαστήριο. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, συγκεκριμένα, κρίθηκε ένοχος και από Πλημμελειοδικείο για αποπλάνηση παιδιού που έχει συμπληρώσει τα 14 χρόνια. Ο κατηγορούμενος δικάστηκε ξεχωριστά για την επίμαχη κατηγορία, αφού αυτή είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου κήρυξε ένοχο τον γιατρό για την πράξη της «αποπλάνησης παιδιού που συμπλήρωσε τα 14 έτη». Το δικαστήριο έκρινε ότι ο γιατρός είχε ασελγήσει κατ’ εξακολούθηση μέσα στο 2012, σε βάρος του ανηλίκου, στο υπόγειο του σπιτιού όπου διέμεναν στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου αναγνώρισε, πάντως, στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και τελικά ο γιατρός καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις