Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αστυνομικοί με ναρκωτικά: Χειροπέδες σε αστυφύλακα και ειδικό φρουρό
ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομικοί με ναρκωτικά: Χειροπέδες σε αστυφύλακα και ειδικό φρουρό

Αστυνομικοί με ναρκωτικά: Στη σύλληψη δύο αστυνομικών, που κατηγορούνται για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, προχώρησε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Αστυνομικοί με ναρκωτικά: Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, ένας αστυφύλακας και ένας Ειδικός Φρουρός, μετά τη σύλληψή τους από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων για προμήθεια και προμήθεια άλλων ατόμων με κοκαΐνη και κάνναβη.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η υπόθεση ήρθε στο φως με ανακοίνωση των “αδιάφθορων” της ΕΛ.ΑΣ, με την οποία γίνεται γνωστό ότι εκτός των δύο αστυνομικών συνελήφθη και ο ιδιώτης ο οποίος τους προμήθευε με τις ναρκωτικές ουσίες, ενώ και δεύτερος ιδιώτης που εμπλέκεται στην ίδια υπόθεση, δεν κατέστη δυνατό να συλληφθεί στο πλαίσιο του Αυτοφώρου.

Κατά την ανακοίνωση των Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας, “δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε σε βάρος Αστυφύλακα και Ειδικού Φρουρού, που υπηρετούν σε Υπηρεσίες της Αττικής, καθώς και ιδιώτη, οι οποίοι συνελήφθησαν για υπόθεση ναρκωτικών. Προηγήθηκε έρευνα στο πλαίσιο της οποίας προέκυψε ότι ο Αστυφύλακας και ο Ειδικός Φρουρός προμηθεύονταν μικροποσότητες κοκαΐνης, τόσο για ιδία χρήση όσο και για προμήθεια άλλων ατόμων”.

Στη συνέχεια αναφέρεται ότι “όπως, μάλιστα, διακριβώθηκε, την 14 και 15 Δεκεμβρίου 2019, είχαν προμηθευτεί από κοινού ποσότητα κοκαΐνης από τον συλληφθέντα ιδιώτη, στην οικία του σε περιοχή της Αττικής”.

Σε έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν στην κατοχή του Αστυφύλακα μικροποσότητα κοκαΐνης και ναρκωτικό δισκίο,  ενώ στην κατοχή του Ειδικού Φρουρού μικροποσότητα ινδικής κάνναβης.

Ζυγαριά ακριβείας, κάνναβη, κοκαΐνη

Στην κατοχή του ιδιώτη  κατασχέθηκαν 611 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, τέσσερα γραμμάρια κοκαΐνης και ζυγαριά ακριβείας.

“Όπως προέκυψε”, καταλήγει η ανακοίνωση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, <<στην υπόθεση εμπλέκεται ένας ακόμα ιδιώτης, ο οποίος δεν εντοπίστηκε στα όρια της αυτόφωρης διαδικασίας”. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Αστυφύλακας και ο Ειδικός Φρουρός τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Η σύλληψη του άλλου φρουρού

Τον Απρίλιο του 2019, είχε συλληφθεί από τους “αδιάφθορους” Βορείου Ελλάδος, άλλος ειδικός φρουρός μαζί με άλλα πέντε άτομα, όταν αποκαλύφθηκε η εμπλοκή τους, σύμφωνα με την Αστυνομία, σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών στη Δυτική Μακεδονία. Σύμφωνα με τη δικογραφία, που είχε σχηματισθεί, ο ειδικός φρουρός εντοπίστηκε τότε, μαζί με ένα ακόμη άτομο να οδηγεί αυτοκίνητο σε περιοχή της Κοζάνης.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας στη ρεζέρβα του οχήματος, βρέθηκαν περισσότερα από έξι κιλά κάνναβης. Τις ναρκωτικές ουσίες, όπως προέκυψε, θα παρέδιδαν  σε τρίτο άτομο, το οποίο συνελήφθη στη συνέχεια, στη Θεσσαλονίκη. Κατά τη διάρκεια των ερευνών σε σπίτια, συνελήφθησαν ακόμη δύο άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο Ειδικός Φρουρός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και σε βάρος του διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) για την απόδοση πειθαρχικών ευθυνών. Στη σχετική δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβανόταν και αλλοδαπός, έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις