Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κοροναϊός Κίνα: Ψάχνουν μάσκες και προστατευτικές φόρμες
ΚΟΣΜΟΣ

Κοροναϊός Κίνα: Ψάχνουν μάσκες και προστατευτικές φόρμες

Κοροναϊός Κίνα: Η επιδημία του νέου κοροναϊού στην Κίνα παραμένει σοβαρή και οι ιατροφαρμακευτικές προμήθειες είναι πολύ περιορισμένες.

Κοροναϊός Κίνα: H Κινεζική κυβέρνηση αναζητά μάσκες και προστατευτικές στολές για τον κοροναϊό. Ήδη με αγγελία οι μεγάλες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό αναζητούν προστατευτικές μάσκες και στολές-φόρμες γιατί υπάρχει έλλειψη. «Με τη βοήθεια των εταιρειών του ομίλου Fosun που δραστηριοποιούνται ανά τον κόσμο προστατευτικές φόρμες και μάσκες από όλο τον κόσμο βρίσκονται στο δρόμο για το Ουχάν. Περισσότερα ιατρικά εφόδια ήδη έρχονται. Όποιος έχει περισσότερους πόρους, παρακαλείται να επικοινωνήσει μαζί μας ξεχωριστά. Ευχόμαστε στον κάθε ένα μία ειρηνική Πρωτοχρονιά».

Η επιδημία του νέου κοροναϊού στην Κίνα παραμένει σοβαρή και οι ιατροφαρμακευτικές προμήθειες είναι πολύ περιορισμένες στην πόλη Ουχάν, όπου ταυτοποιήθηκε αρχικά ο ιός, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος από την επαρχία Χουμπέι. Ο αριθμός των νεκρών από τον φονικό ιό αυξήθηκε στους 41. Παράλληλα, έχουν προσβληθεί περισσότεροι από 1.300 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Οι περισσότερες περιπτώσεις, ωστόσο,  εντοπίζονται στην Ουχάν, την πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι.

Κίνα: Η σημαντική συνάντηση του προέδρου με τα μέλη του πολιτικού γραφείου

Ο αξιωματούχος απηύθυνε επίσης έκκληση σε κινεζικές και ξένες εταιρίες να προσφέρουν ιατροφαρμακευτικές προμήθειες, όπως μάσκες και προστατευτικές φόρμες. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Λαϊκής Ημερησίας, οι τοπικές αρχές της Ουχάν ανακοίνωσαν ότι από αύριο θα απαγορεύσουν στο κέντρο της πόλης την κυκλοφορία οχημάτων. Οχήματα που δεν είναι απαραίτητο να βρίσκονται στους δρόμους.

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ είχε συνάντηση με τα μέλη του πολιτικού γραφείου του προκειμένου να συζητηθούν μέτρα με στόχο τον περιορισμό της επιδημίας του νέου κοροναϊού, μετέδωσε σήμερα το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο. Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ οργανώνουν μια πτήση τσάρτερ για αύριο Κυριακή προκειμένου να φέρουν πίσω στη χώρα τους Αμερικανούς υπηκόους και διπλωμάτες από την κινεζική πόλη Ουχάν, το επίκεντρο της επιδημίας του νέου κοροναϊού, γράφει σήμερα η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις