Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χαριτόπουλος 1142: “Όποιος τηλεφωνεί για το κάπνισμα είναι νέτα σκέτα χαφιές”
ΕΛΛΑΔΑ

Χαριτόπουλος 1142: “Όποιος τηλεφωνεί για το κάπνισμα είναι νέτα σκέτα χαφιές”

Χαριτόπουλος 1142: Ο γνωστός συγγραφέας Διονύσης Χαριτόπουλος καταγγέλλει με άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην ΕφΣυν, τον αριθμό 1142.

Χαριτόπουλος 1142: Ένα άρθρο του συγγραφέα Διονύση Χαριτόπουλου με το οποίο επιτίθεται σε όσους απευθύνονται στην υπηρεσία 1142 για καταγγελίες παράβασης του νόμου περί καπνίσματος, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.Ο Χαριτόπουλος, με άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», παρομοιάζει όσους τηλεφωνούν στο 1142 με τον Εφιάλτη, τον Πήλιο Γούση και τα «καρφιά» στις σχολικές τάξεις. Παράλληλα, εξαπολύει βολές κατά αυτών που αποφάσισαν τη σύσταση της συγκεκριμένης υπηρεσίας λέγοντας ότι οδηγεί στον κοινωνικό κανιβαλισμό με στόχο την πλήρη υποταγή της κοινωνίας. Κάνει, επίσης, λόγο για πογκρόμ κατά των καπνιστών κάνοντας συγκρίσεις ακόμα και με το ναζιστικό καθεστώς.

«Ξέρουμε πως κάθε εξουσία επιδιώκει «συμμορφούμενους» υπηκόους. Αν όμως περάσεις τη γραμμή και καλέσεις το 1142, μεταβάλλεσαι σε όργανο των μηχανισμών καταστολής και απεμπολείς την ιδιότητα του πολίτη. Είσαι νέτα σκέτα χαφιές», υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ο Διονύσης Χαριτόπουλος.

Αναλυτικά το απόσπασμα:

“Εξωφρενικό, αλλά συμβατό με το εξουσιαστικό ήθος που ανέκαθεν ψεύδεται, σπιλώνει και τρομοκρατεί για να επιβληθεί. Όμως το 1142 τι το θέλανε; Ηταν αναγκαία αυτή η προστυχιά;

Ξέρουμε πως κάθε εξουσία επιδιώκει «συμμορφούμενους» υπηκόους. Αν όμως περάσεις τη γραμμή και καλέσεις το 1142, μεταβάλλεσαι σε όργανο των μηχανισμών καταστολής και απεμπολείς την ιδιότητα του πολίτη. Είσαι νέτα σκέτα χαφιές. Κι όσο κι αν προσπαθήσεις να το εξωραΐσεις, αυτό δεν αλλάζει: χαφιές κατάπτυστος. Κι επειδή η μια υπακοή φέρνει την άλλη, αν αύριο αποφασιστεί ότι οι χοντροί είναι ασύμφοροι στην οικονομία ή μια έρευνα αποφανθεί ότι οι καράφλες γυαλίζουν προσβλητικά, τι κάνουμε;

Αντε… αγαπηθείτε, και καλή σταδιοδρομία”.

Αντιδράσεις στο twitter για το άρθρο του Χαριτόπουλου

Οι χρήστες του twitter δεν άφησαν ασχολίαστα τα όσα υποστηρίζει ο συγγραφέας στο συγκεκριμένο άρθρο με τους περισσότερους να εκφράζονται αρνητικά.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις