Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Συνάντηση Big-4: Έξαλλος ο Μαρινάκης στο ραντεβού των «Μεγάλων»
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Συνάντηση Big-4: Έξαλλος ο Μαρινάκης στο ραντεβού των «Μεγάλων»

Συνάντηση Big-4: Ο Μαρινάκης έκανε ευθεία επίθεση στην ΕΠΟ κατηγορώντας την για «κακοδιαχείριση και αδιαφάνεια».

Συνάντηση Big-4Ιδιαίτερα επιθετικός εμφανίστηκε στη συνάντηση των Big 4 ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος τα έβαλε με… όλους και με όλα. Ο ιδιοκτήτης των «ερυθρόλευκων» αφού τόνισε πως η συνάντηση έγινε χωρίς συγκεκριμένη ατζέντα για να πάρει παράταση η «επίορκη» κατάσταση σε ΚΕΔ/ΕΠΟ από την UEFA, έκανε λόγο για «προχειρότητα». Ο Μαρινάκης έκανε ευθεία επίθεση στην ΕΠΟ κατηγορώντας την για «κακοδιαχείριση και αδιαφάνεια». Τόνισε πως η Ομοσπονδία δεν χρησιμοποιεί τα έσοδα, που προέρχονται και από τον Ολυμπιακό, προς όφελος του ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά για να εξυπηρετήσει «συμφέροντα ομάδων και μελών της εκτελεστικής επιτροπής της».

Αναφορικά με την κακοδιαχείριση είπε ότι η ΕΠΟ έχει κάνει αχρείαστες προσλήψεις (το προσωπικό από 75 άτομα ξεπέρασε τα 150), οι μισθολογικές δαπάνες έχουν εκτοξευτεί, όπως και τα έξοδα, ενώ έχουν απολέσει λόγω «ανικανότητας» και έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου. Επίσης, με άλλα στοιχεία είπε ότι κακοδιαχείριση υπάρχει και στα χρήματα που έρχονται από FIFA και UEFA, καθώς λόγω ατασθαλιών έχουν παγώσει και η Ομοσπονδία καταφεύγει σε δανεισμό για να καλύψει βασικές ανάγκες της, κάνοντας περικοπές σε «επιβεβλημένες δραστηριότητες». Τέλος αναφέρθηκε στην έρευνα της εισαγγελίας στην Ομοσπονδία.

Μαρινάκης – Σαββίδης: Η αναφορά στο «σκάνδαλο» ΠΑΟΚ – Ξάνθης

Στη συνέχεια ο κ. Μαρινάκης χαρακτήρισε «σκάνδαλο» την υπόθεση που ερευνάται στις σχέσεις του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη, τονίζοντας πως η UEFA το απαγορεύει ρητά. Κατηγόρησε πάλι την ΕΠΟ πως κατήργησε την πολυϊδιοκτησία και τη νομιμοποίησε φωτογραφικά το καλοκαίρι, ενώ μετά αναφέρθηκε πάλι στα στοιχεία που σύμφωνα με την ΠΑΕ Ολυμπιακός υπάρχει θέμα ιδιοκτησίας μεταξύ ΠΑΟΚ και Ξάνθης. Μάλιστα, απόρησε που είναι στη συνάντηση ο Ιβάν Σαββίδης, αναφερόμενος στην υπεράσπιση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που ισχυρίστηκε ότι μεγαλομέτοχος της ομάδας είναι η σύζυγος του, κάνοντας λόγο για «σκάνδαλο που δεν είναι απλά ένα πεδίο αντιπαλότητας του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ αλλά ένα θέμα που αφορά την καθαρότητα και την ακεραιότητα του πρωταθλήματος στην χώρα μας».

Καταλήγοντας επί του θέματος κι αφού παρουσίασε και κάποια άλλα στοιχεία, κάλεσε την κυβέρνηση και τον Υπουργό να εφαρμόσουν τον νόμο και να τιμωρήσουν τον ΠΑΟΚ «να αφήσουν τα περί πολιτικού κόστους και όλα όσα ακούγονται γύρω από αυτό και τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνηση να τηρήσουν την νομιμότητα».

Το θέμα του VAR και της διαιτησίας

Σχετικά με τη διαιτησία ο κ. Μαρινάκης έκανε λόγο για εύνοια του ΠΑΟΚ, για κακές διαιτησίες και και αχρηστία του VAR, σημειώνοντας ότι «το μόνο που κατάφερε το VAR είναι να ξεγυμνωθεί ο Pereira, η ΚΕΔ και οι διαιτητές- εργαλεία τους καθώς με την χρήση αυτής της τεχνολογίας και τα αλλεπάλληλα replay δεν υπάρχει πια ανθρώπινο λάθος μόνο σκόπιμες και δόλιες αποφάσεις». Επιπλέον, επικαλέστηκε και τις δηλώσεις του Χούμπερτ Χούμπελ για τους διαιτητές. Επανέλαβε πως ο ΠΑΟΚ ευνοείται από τη διαιτησία και είπε πως αν δεν αποχωρήσει ο Μέλο Περέιρα και η ΚΕΔ ο Ολυμπιακός αρνείται να κάνει οποιαδήποτε κουβέντα κάνοντας λόγο για «φαρσοκωμωδία».

Στάθηκε στο ότι πρέπει να έρθουν περισσότεροι ξένοι διαιτητές και τόνισε πως δεν θέλει να ξέρει το ποιος θα είναι ο νέος αρχιδιαιτητής, λέγοντας πως εμπιστεύεται την UEFA. «Δεν έχω κάποιο προσωπικό πρόβλημα με τον κ. Αλαφούζο, τον κ. Μελισσανίδη ή τον κ. Σαββίδη, κάνουν ότι μπορούν για τις ομάδες τους είτε νόμιμα  είτε παράνομα είτε παράτυπα», είπε μεταξύ άλλων. Επανήλθε στην ΕΠΟ αναφερόμενος σε σκάνδαλα και κακοδιαχείριση, τονίζοντας συγκεκριμένα περιστατικά για να καταλήξει πως «αυτό το ποδόσφαιρο, κύριοι, δεν μας εκφράζει». Εν κατακλείδι, τόνισε πως ο Ολυμπιακός ζητά την αναβάθμιση του ποδοσφαίρου, σημειώνοντας πως αν αποχωρήσει η UEFA τα πράγματα δεν θα πάνε χειρότερα, αφού έχουμε πιάσει πάτο. Ζήτησε ριζικές αλλαγές σε ΕΠΟ, ξένους ρέφερι, αποσύνδεση των ενώσεων από τους διαιτητές κι από την ανάδειξη της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις