Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σακελλαροπούλου – Παυλόπουλος: Τηλεφωνική επικοινωνία για συγχαρητήρια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σακελλαροπούλου – Παυλόπουλος: Τηλεφωνική επικοινωνία για συγχαρητήρια

Σακελλαροπούλου - Παυλόπουλος: Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου εξελέγη ως η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας με ευρεία πλειοψηφία.

Σακελλαροπούλου – Παυλόπουλος: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με την εκλεγείσα Πρόεδρο της Δημοκρατίας κα Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και της εξέφρασε τα ειλικρινή του συγχαρητήρια, καθώς και τις θερμές ευχές του για κάθε επιτυχία κατά την άσκηση των καθηκόντων της.

Νωρίτερα στη διαδικασία που προηγήθηκε στη Βουλή η κ. Σακελλαροπούλου έγινε η πρώτη γυναίκα ΠτΔ στην Ελλάδα καθώς στην Ολομέλεια αναδείχθηκε στο ανώτατο αξίωμα με 261 ψήφους. Συγκεκριμένα Ψήφισαν 294, οι 261 υπέρ της και 33 βουλευτές του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ25 ψήφισαν «παρών». Η μέχρι σήμερα – και έως τις 13 Μαρτίου – πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας εξελέγη με τη στήριξη τριών κομμάτων, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής.

Συγχαρητήριο μήνυμα Σαρτζετάκη σε Σακελλαροπούλου

Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρήστος Α. Σαρτζετάκης συνεχάρη την Αικατερίνη Σακελλάροπούλου. Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρήστος Α. Σαρτζετάκης για την εκλογή της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου της απέστειλε το ακόλουθο συγχαρητήριο μήνυμα.

«Θερμότατα συγχαρητήρια δ’ επαξιωτάτην ανάδειξή σας εις την Προεδρίαν της Δημοκρατίας. Παραλλήλως, σας εύχομαι από καρδίας κάθε επιτυχία εις τα νέα καθήκοντά σας, την οποίαν άλλωστε ήδη από τώρα προοιωνίζει η γνωστή πολυετής διακονία σας εις της Διοικητικήν Δικαιοσύνην». Η Αικατερίνη Σακελλάροπούλου εξελέγη σήμερα πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις