Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κατάληψη σε σχολείο – Θεσσαλονίκη: Μαθητές καταγγέλλουν κρούσματα επιθέσεων
ΕΛΛΑΔΑ

Κατάληψη σε σχολείο – Θεσσαλονίκη: Μαθητές καταγγέλλουν κρούσματα επιθέσεων

Κατάληψη σε σχολείο - Θεσσαλονίκη: Στόχο είχαν να λάβουν μέτρα αντιμετώπισης για την αύξηση των κρουσμάτων βίας στην περιοχή κατοικίας τους.

Κατάληψη σε σχολείο – Θεσσαλονίκη: Οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Πεύκων ήθελαν να συμπαρασταθούν σε συμμαθητές τους που δέχθηκαν βίαιες επιθέσεις, αλλά και να κινητοποιήσουν τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας. Στόχο είχαν να λάβουν μέτρα αντιμετώπισης για την αύξηση των κρουσμάτων βίας στην περιοχή κατοικίας τους. Αυτός μάλιστα ήταν και ο λόγος που προχώρησαν σήμερα σε κατάληψη του σχολείου.

Οι μαθητές καταγγέλλουν ότι το τελευταίο δεκαήμερο σημειώθηκαν περιστατικά κλοπών και βίαιων επιθέσεων σε συμμαθητές τους. Το πιο πρόσφατο επεισόδιο ήταν η επίθεση που δέχθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου μαθητής που επέστρεψε στο σπίτι του. Εκείνη την μέρα ο μαθητής τραυματίστηκε και μετέβη σε νοσοκομείο προκειμένου να του παρασχεθούν πρώτες βοήθειες.

Κατάληψη σε σχολείο – Θεσσαλονίκη: Γνωρίζουν τους δράστες οι μαθητές

Οι μαθητές φαίνεται πως γνωρίζουν του δράστες και υποδεικνύουν ομάδα 4-5 νεαρών ατόμων. Όπως διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης τα άτομα που καταγγέλλονται ως δράστες δεν είναι μαθητές του σχολείου. Τα περιστατικά που έχουν καταγγελθεί έλαβαν χώρα εκτός του σχολικού περιβάλλοντος και εκτός σχολικού ωραρίου. Για το θέμα έχουν ενημερωθεί και οι αρμόδιες αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές καθώς και οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις